avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua! Lucrez in distributie iar angajatorul ne ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua! Lucrez in distributie iar angajatorul ne opreste suma ...

Buna ziua!
Lucrez in distributie iar angajatorul ne opreste suma de 170 ron lunar garantie pentru autovehiculul pe care il avem in primire! Mentionez ca nu ne ofera chitanta pe acesti bani! Este vreo sansa sa-i recuperam?
Cel mai recent răspuns: DlGoe , utilizator 05:29, 21 Aprilie 2021
Fara vreo dovada a retinerii , va fi cam greu sa recuperati acea suma.


Cornel Vasile a scris:

Fara vreo dovada a retinerii , va fi cam greu sa recuperati acea suma.

Daca salariul se virează pe card e simplu de dovedit
Daca retinerea se face pe statul de plata nu se elibereaza chitanta. Banii ar trebui sa fie virati intr-un cont special de garantii de unde angajatorul nu-i poate scoate decat in situatii speciale.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Verificati daca apare acea retinere pe statul de plata / fluturas. Daca nu, probabil angajatorul deja isi face o casa de vacanta sau strange bani pentru o masina (aproape obligatoriu BMW). Chestia ca este usor de dovedit retinerea daca salariul este virat pe card este discutabila. Poate angajatorul declara si depune drept salariul exact ce ati negociat, mai putin acei 170 lei.
Vladimir28 a scris:

Buna ziua!
..
Este vreo sansa sa-i recuperam?



Exista șanse sa-i recuperați, în situația in care se va dovedi ca reținerea nu este corecta.
Ultima modificare: Marți, 20 Aprilie 2021
Cornel Vasile, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Garantie gestionar nicoledea nicoledea sunt gestionara si as dori sa stiu si eu ce suma de bani trebuie sa-mi opreasca angajatorul,constituind garantia ...am citit pe acest forum ca trebuia sa ... (vezi toată discuția)
Poprire cont de garantie beatrice_barbu beatrice_barbu Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea situatie: timp de 2 ani de zile mi s-a oprit 10% din salariu drept garantie, bani care s-au virat lunar intr-un cont. ... (vezi toată discuția)
Decizie angajator mihailov mircea mihailov mircea Lucrez sofer la o firma,iar in data de 04 01 2010 ni s-a adus la cunostinta decizia angajatorului,de a se opri bani din salariu pentru contributia la plata ... (vezi toată discuția)