avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire cont de garantie
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire cont de garantie

Buna ziua,

Ma confrunt cu urmatoarea situatie: timp de 2 ani de zile mi s-a oprit 10% din salariu drept garantie, bani care s-au virat lunar intr-un cont. In momentul in care s-a propuntat executarea silita, mi-au pus poprire si pe contul de salariu si pe contul de garantie. Acum nu mai lucrez la firma respectiva si vreau sa-mi recuperez garantia oprita lunar, insa de la banca imi spun ca nu pot dispune de suma respectiva pentru ca exista poprire pe cont, iar executorul imi spune ca banca nu avea voie sa infiinteze poprire pe contul de garantii. Ce pot face pentru a-mi recupera banii?
Cel mai recent răspuns: acn , utilizator 09:06, 4 Septembrie 2018
Hiper corect ar fi ca sumele depuse ca și garanție, pănă la momentul începerii executării silite să meargă către poprire, iar restul să vi se restituie.

Însă nu se va întâmpla așa ceva. Banii vor merge către poprire, pentru că nu mai reprezintă venit salarial ci restituire garanție.
Ultima modificare: Marți, 14 Iulie 2015
IMicro Bucuresti, Consilier juridic
Deci nu exista nicio cale sa-mi recuperez banii aia? Cum dracu' sa nu reprezinte venit salarial daca au fost opriti lunar, din salariu? Doar nu sunt mostenire, sau altceva. Sunt bani din salariul meu.
Ultima modificare: Marți, 14 Iulie 2015
beatrice_barbu, utilizator
Doamnă, cu legea e mai greu . Dacă iei salariul și îl ții la bancă, nu mai e venit salarial, ci economie. Își pierde caracterul de venit, dacă stă în cont.
Mi-e teamă că va trebui să vă judecați pe contestație la executare și să aveți noroc de un judecător deștept.
Sa-i ia dracu' de nenorociti. Eu nu imi tin salariul in cont si il primesc pe card. Practic sunt obligata sa-l primesc pe card, pentru ca eu nu sunt de acord cu asta. Garantia la fel. Niste nenorociti. Inclusiv firma la care am lucrat.
In concluzie, banii vor stinge din debit?
Lasați doamna piaza rea acolo unde este și n-o mai invocați. Nu o să vă rezolvați astfel problemele, dimpotrivă.

Da, banii vor ajunge la executor, de acolo la creditorul urmăritor și vor stige din debit.

Alte discuții în legătură

Poprire salariu fara incuviintarea executarii silite - abuz banca davidescucostel davidescucostel Buna ziua Problema mea este urmatoarea : - in urma cu 4 ani am facut un imprumut de nevoi personale la banca . Am achitat o buna perioada ratele , dar ... (vezi toată discuția)
Card de salariu blocat- executare silita cica elena cica elena Are voie banca care mi-a emis cardul de salariu sa imi blocheze cardul la cererea executorului? (vezi toată discuția)
Proprire salar dar si poprire cont in care primesc restul din salariu anca_lov anca_lov Buna ziua, mama mea a contractat un credit la Banca in noiembrie 2005,de 10000 lei la inceputul anului 2010 din cauza unor probleme de sanatate nu a mai facut ... (vezi toată discuția)