avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 312 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Decizie angajator
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Decizie angajator

Lucrez sofer la o firma,iar in data de 04 01 2010 ni s-a adus la cunostinta decizia angajatorului,de a se opri bani din salariu pentru contributia la plata casco si plata francizei in caz ca se fac reparatii pe asigurarea casco.
Suma care se opreste este de 100 lei,salariul este platit pe card asa ca nu stiu daca apare undeva aceasta suma retinuta.
Este legala aceasta decizie?
Este corect sa se opreasca bani din salariu dar fara sa primesc in schimb o chitanta ,un bon etc...?
Cel mai recent răspuns: mihailov mircea , utilizator 18:22, 2 Martie 2010
Nu, nu este corect. Numai in baza unei hotarari judecatoresti se pot retine banii din salariile.
Masina ptr care se face CASCO este proprietatea firmei. Deci, nu aveti de ce sa contribuiti dvs la plata asigurarii.

Eventual, daca se intampla vreun accident din vina dvs puteti fi pus sa acoperiti valoarea francizei.

Dar daca nu ...........

Mai mult, vi s-a comunicat pe ce perioada se face aceasta "oprire" din salariu? Nu de alta dar s-a putea ca firma sa-si plateasca asigurarea CASCO din banii dvs daca procedeul continua.
Ultima modificare: Marți, 2 Martie 2010
Isa Radov, Consultant resurse umane
Nu s-a comunicat pe ce perioada se opreste,s-a comunicat ca incepand cu luna ianuarie se va opri 100 lei pe luna pentru asigurarea casco.
In aceasta situatie se poate face ceva? Unde trebuie sa ma adresez?Cum port dovedi eu,daca plata salariului se face pe card,deci nu am nici un fluturas de salariu sau o chitanta?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire Zoff Zoff Este corect sa-mi opreasca si executorul din salariu si banca? Am cardul de salariu blocat si astazi la banca am explicat ca mi se opreste din salariu insa dna ... (vezi toată discuția)
Retinerea a 1/3 din contul de salarii, in cazul in care pe saariu sunt deja retineri de 1/2 valisanda valisanda Este corecta ca banca sa-mi retina 1/3 din salariu , daca eu i-am prezentat de la unitate, semnata, parafata o hartie care arata ca deja mi se opreste 1/2 ... (vezi toată discuția)
Reținere din salariu valoare tichete de masă Dan_V Dan_V Buna seara. Doresc sa va intreb daca este normal sa se retina din salariul net contravaloarea tichetelor de masa in conditiile in care tichetele aferente lunii ... (vezi toată discuția)