avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 300 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... garantie gestionar
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

garantie gestionar

sunt gestionara si as dori sa stiu si eu ce suma de bani trebuie sa-mi opreasca angajatorul,constituind garantia ...am citit pe acest forum ca trebuia sa semnez un act doveditor ca firma la care sunt angajata imi opreste din salariu o suma,reprezentand garantia...eu nu am semnat nimic,in schimb mi s-au dat niste chitante efectuate la calculator ,nepersonalizate,dar stampilate si semnate....va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: nicoledea , utilizator 11:59, 21 Februarie 2012
Buna dimineata,

Conform legii 22/1969 (privind angajarea gestionarilor, constituirea de garanţii şi răspundereaîn legătură cu gestionarea bunurilor organizaţiilor socialiste), gestionarul este obligat sa constituie o garantie in numerar. Tot potrivit acestei legi, constituirea
garantiei se face printr-un contract scris. Garantia in numerar va fi de minim un salariu si de maxim 3 salarii tarifare lunare si ea nu va depasi valoarea bunurilorlor incredintate.Garantia in numerar se retine in rate lunare de 1/10 din salariul tarifar lunar sau, dupa caz, din castigul mediu pe o luna.
Garantia in numerar va fi depusa intr-un cont bancar, aceasta fiind purtatoare de dobanda.
In cazul incetarii contractului de munca sau a trecerii dvs pe un al post care nu necesita constituirea unei garantii, in situatia in care nu s-a produs o paguba, garantia + dobanda pot fi ridicate de catre gestionar.

In ceea ce priveste chitantele care le primiti ptr constituirea si plata acestor garantii , acest lucru nu este ok. Retinerea garantiei trebuie sa apara pe statul de salarii si, bine-nteles, pe fluturas.
va multumesc frumos pentru atentia acordata si va mai multumesc ca sunteti aici pentru noi sa ne ajutati

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare myno myno Buna ziua! Este legal sa se retina din salariu ,lunar, o anumita suma cu valoare totala egala cu 3 salarii daca ai gestiune? multumesc frumos! (vezi toată discuția)
Garantie obligatorie foaie verde foaie verde Astazi 28.noi.2012 ni sa spus ca ni se va oprii din salariu obligatoriu o suma care reprezinta garantia vestiarelor pe care le folosim la servici si pe ... (vezi toată discuția)
Garantie materiala in avans ContSters135976 ContSters135976 Buna ziua.Mi-am gasit un post de secretara, casiera etc.(adica om bun la toate:D) la biroul unui executor judecatoresc, si problema e ca imi cere garantie ... (vezi toată discuția)