avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 372 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Bună ziua. Am și eu o întrebare și sper ca ma ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Bună ziua. Am și eu o întrebare și sper ca ma puteți ajuta. ...

Bună ziua. Am și eu o întrebare și sper ca ma puteți ajuta. În cazul în care ai fost legitimat pt nepurtarea măștii în stația de autobuz, dar nu ai fost înștiințat ca vei primi amenda, nu ai semnat nici un proces verbal și ai refuzat ridicarea acesteia, dar ai primit-o ulterior de la anaf, mai ai vreo șansă în cazul în care faci contestație? Te poți folosi cumva de faptul ca nu ți s-a dat sa semnezi procesul verbal? Mulțumesc.
Termenul de contestatie este de 15 zile de la data cand ati luat la cunostinta despre procesul verbal de contraventie. Faptul ca nu ati semnat nu este un motiv de nulitate absoluta. Trebuie vazut daca procesul verbal este intocmit corect, cuprinde toate mentiunile prevazute de lege, etc. De asemenea, este necesara verificarea temeiului de drept invocat, daca fapta corespunde cu realitatea, etc. Nu va descurajati.






Ultima modificare: Duminică, 18 Aprilie 2021
Cabinet de avocat "Elena Viorica Mavhima", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Motiv de nulitate relativa a procesului-verbal ? bagio bagio In cadrul procesului verbal de constatare a contravenției necompletarea rubricii privind o[b]rganul la care se depune plangerea[/b] impotriva ... (vezi toată discuția)
Plangere impotriva procesului verbal de constatare a contraventiei ... Matei Alexandru Viorel Matei Alexandru Viorel Plangere impotriva procesului verbal de constatare a contraventiei - pentru lipsa mastii in exterior. As dori sa stiu cum as putea sa depun o plangere ... (vezi toată discuția)
Contestatie proces verbal politia rutiera bianca27.05 bianca27.05 am primit o amenda pt nepurtarea centurii de siguranta , din cauza ca ma grabeam am semnat pv dar cand am ajuns la servici si l-am citit am observat ca era ... (vezi toată discuția)