avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 225 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Prioritate urbansim in fata Codului Civil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Prioritate urbansim in fata Codului Civil

Buna ziua,

Am un teren pe care intentionez sa construiesc o casa. In certificatul de urbanism se impune o limita fata de hotarul din stanga de 2m iar fata de cel din dreapta, 3m. Avand in vedere prevederile codului civil privind amplasarea constructiilor, eu inteleg ca in urma acceptului scris al vecinului, as putea micsora limita. ( ma intereseaza doar limita din stanga ). Bineinteles, fara geam pe acea parte.
Am rugat arhitectul sa ia legatura cu directia de urbanism a primariei in cauza, sa ceara clarificari privind certificatul de urbanism, mai concret discutia cu limitele de proprietate. Raspunsul primit a fost ca nu se poate face derogare de la regulamentul de urbanism nici macar prin acordul partilor.

Ma puteti ajuta va rog cu clarificari daca intr-adevar un accept scris al vecinului nu ar putea modifica aceste limite si daca intr-adevar regulamentul de urbanism are prioritate fata de codul civil in acest sens?
Ultima modificare: Duminică, 18 Aprilie 2021
r__p, utilizator
Cel mai recent răspuns: r__p , utilizator 08:03, 24 Aprilie 2021
Se poate face PUZ (plan urbanistic zonal) si PUD (plan urbanistic de detliu) prin care se deroga de la prevederile PUG. Arhitectul cunoaste acest lucru, insa procedura este foarte anevoioasa: este necesara intocmirea unei alte documentatii tehnice, obtinute alte avize, acorduri, etc. Prevederile codului civil sunt generale. Prin planul de urbanism se stabilesc anumite reguli specifice care au prioritate.
Multumesc pentru raspuns.

Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Aprilie 2021
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatie de constructie andrei_bunea andrei_bunea Buna ziua, Am nevoie de sfaturile voastre. Bunicul meu are un pamant de 155mp cu urmatoarele caractestici: invecinare Nord Est AB: 9ml invecinare Nord ... (vezi toată discuția)
Legea constructiei case in calcan hy_tita hy_tita buna ziua, Am si eu o problema de doua luni am depus o cerere pentru eliberarea unui certificat de urbanism pentru constructie locuinta in sectorul 5. Ieri ... (vezi toată discuția)
Distanta legala pentru construirea unei case dianacrisan dianacrisan Buna ziua, va rog frumos daca se poate sa ma ajutati cu un raspuns. Vrem sa ne construim o casa si curtea este stramta in latime, iar intre casa pe care vrem ... (vezi toată discuția)