avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Documente cerute de banca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Documente cerute de banca

Buna ziua. Am fost la diverse banci pentru un credit ipotecar. In cele din urma am ales banca, am platit avansul de 15%, am fost la banca sa semnam o promisiune de garantare pentru a fi siguri ca obtinem banii necesari.
La banca, ne-au cerut antecontractul in original sa il puna la dosar. Mai mult, au cerut contractul de vanzare cumparare in original sa il puna la dosar, urmand a recupera toate aceste documente la sfarsitul perioadei de creditare, adica dupa 30 de ani.
Stiu ca e ilegal sa mi se ceara oroginalul sa il las la banca, da nu stiu unde scrie.
Am sunat la agentia nationala de creditare, si ei nu solicita asa ceva de la banci.
Practic orice vreau sa fac (utilitati, inscriere copil la domiciliu, etc) trebuie sa ma milogesc de banca ca poate imi imprumuta originalul sa ma pot relationa cu statul.
Piteti sa ma indrumati referitor la o prevedere legala care interzice practica asta? As putea sa accept siruatia si ulterior sa ii dau in judecata sa imi dea originalele? La sediul central al bancii, ei nu stiu nimic si arunca responsabilitatea in mainile ofiterului de credite la care am fost.
Ultima modificare: Luni, 19 Aprilie 2021
Paullixc, utilizator
Cel mai recent răspuns: Paullixc , utilizator 14:26, 20 Aprilie 2021
La incheierea actelor la notar (antecontract si contract de vanzare), notarul trebuia sa elibereze un exemplar in plus pentru banca. Nu trebuie sa mergeti la banca sa va rugati de ei sa va dea originalul ci va recomand sa mergeti la notarul care le-a intocmit si sa solicitati o copie autentificata a actelor din arhiva proprie a biroului notarial.
Va multumesc frumos pentru raspuns. Nici banca nu a zis ce documente ii trebuie, inainte de a face actele. A zis doar dupa... Si nu a vrut sa accepte copii legalizate. Dar ii dau originalul la antecontract, si cer de la notar o copie...

Corina Capotã a scris:

La incheierea actelor la notar (antecontract si contract de vanzare),notarul trebuia sa elibereze un exemplar in plus pentru banca. Nu trebuie sa mergeti la banca sa va rugati de ei sa va dea originalul ci va recomand sa mergeti la notarul care le-a intocmit si sa solicitati o copie autentificata a actelor din arhiva proprie a biroului notarial.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Detalii contract "prima casa" starcopit starcopit Buna ziua! Doresc sa achizitionez un apartament prin programul \"Prima casa\". Solicit amabilitatea celor care vor dori sa-mi sugereze un raspuns la cateva ... (vezi toată discuția)
Certificat medical constatator al decesului cris_sa cris_sa Buna ziua, cum as putea sa fac rost de acest certificat medical constatator al decesului in original sau de o copie xerox - semnat si stampilat conform cu ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, vreau sa vand un apartament printr-o agentie imobiliara. ... Dovis Dovis Buna ziua, Vreau sa vand un apartament printr-o agentie imobiliara. Cumparatorul face imprumut la banca - nu stiu de care (noua casa, credit ipotecar). Va ... (vezi toată discuția)