avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Certificat medical constatator al decesului
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Certificat medical constatator al decesului

Buna ziua,

cum as putea sa fac rost de acest certificat medical constatator al decesului in original sau de o copie xerox - semnat si stampilat conform cu originalul?
Am primit de la Starea Civila doar o copie xerox si atat, cu mai mult nu ma pot ajuta.

Cel mai recent răspuns: ContSters76710 , utilizator 16:19, 12 Martie 2010
Buna ziua! La decesul unei persoane se emite numai si numai 1 original al certificatului medical constatator al decesului . Nu vad de ce ofiterul de stare civila nu a semnat si stampilat conform cu originalul xerocopia ...desi ...legea nu il obliga sa o faca .. mai insistati si poate gasiti intelegere .. Nu inteleg pt ce aveti nevoie de acest act ....
Reveniti cu detalii privindn legatura cu politele de asigurare..
Multumesc pentru raspuns.

Mama mea a facut un credit la banca , credit ce a fost asigurat. Documentul este necesar pentru compania de asigurari pentru a deschide dosarul de despagubire deces si nu se accepta copie xerox.
Cei de la starea civila mi-au spus clar ca ei nu semneaza si cel care ar trebui sa imi emita un conform cu originalul este medicul legist. Madicul spune ca originalul se afla la starea civila si de acolo sa poate elibera documentul. Ideea e ca am nevoie de acest document si nu stiu de unde il pot obtine.
Nu stiu ce sa fac in cazul in care nu vor sa imi elibereze documentul...
Sa inteleg ca va era necesar certificatul constatator al decesului la firma de asigurari pt. a vi se deschide un dosar de deces pentru o polita complementara unui credit bancar. La starea civila se emite o copie dar tot acolo un lucrator trebuie sa scrie "conform cu originalul", sa semneze si sa stampileze copia. Daca ii rugati explicindu-le la ce va este necesara sunt convins ca o sa va inteleaga.
Ati revenit cu completari. Daca tot nu reusiti sa obtineti acea copie legalizata rugatii pe cei de la asigurari sa trimita ei la starea civila un document oficial (cerere) prin care sa solicite acest lucru. Este obligatia lor in astfel de situatii.

Alte discuții în legătură

Mama mea (decedată) a avut un credit la raiffeisen cu asigurare de viață atașată. sunt pasat între asigurător și bancă, ce am de făcut? varu_alin varu_alin Buna ziua, Rog a ma ajuta in urmatoarea problema: Mama mea (vaduva) a facut un contract de credit pentru nevoi personale (a luat banii cash) la Raiffeisen ... (vezi toată discuția)
Copie certificat constatator deces petricia petricia Buna ziua, Ma poate ajuta cineva sa-mi spuna in baza carei legi nu se mai elibereaza copie a unui certificat constatator al decesului. Am fost astazi la ... (vezi toată discuția)
Stare civila Taisa Taisa Buna seara:) Pe unde se discuta chestiuni legate de activitati privind starea civila? Multumesc. (vezi toată discuția)