avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 423 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Buna ziua.Se poate pune poprire pe indemnizație de ...
Discuție deschisă în Executare silită

Buna ziua.Se poate pune poprire pe indemnizație de creștere ...

Buna ziua.Se poate pune poprire pe indemnizație de creștere copil?Tot se vorbește în spațiul virtual despre neconstitutionalitatea art 20 alin 1 din legea 111/2010
Ultima modificare: Marți, 20 Aprilie 2021
stelistul7, utilizator
Cel mai recent răspuns: stelistul7 , utilizator 12:04, 20 Aprilie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aceasta este hotararea Curtii Constitutionale:
"Comunicat de presă, 7 aprilie 2021
În ședința din 7 aprilie 2021, Curtea Constituțională, în cadrul controlului legilor posterior promulgării, a pronunțat următoarele decizii:

A. Cu majoritate de voturi, a admis excepția de neconstituționalitate și a constatat că dispozițiile art.20 alin.(1) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr.111/2010 privind concediul și indemnizația lunară pentru creșterea copiilor sunt neconstituționale, cu referire la indemnizația pentru creșterea copiilor prevăzută la art.2 alin.(1) din acest act normativ.

Dispozițiile constatate ca fiind neconstituționale au următoarea redactare:

„Drepturile prevăzute de prezenta ordonanță de urgență nu pot fi urmărite silit decât în vederea recuperării, conform legii, a sumelor încasate necuvenit cu acest titlu"
Asta am inteles si eu.Pe mine m.ar interesa daca s.ar putea pune poprire pe indemnizație de creștere copil?
1 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Citiți cu atenție, că ați primit răspunsul mai sus. Se poate pune poprire pe indemnizație doar dacă din greșeală ați primit mai mult decât aveați dreptul, "pentru recuperarea sumelor încasate necuvenit cu acest titlu".
Ultima modificare: Marți, 20 Aprilie 2021
Dapix, utilizator
Am citi destul de bine,dar nu pentru mine era raspunsul.Vreau sa ajut mai multe persoane care nu înțelegeau.Exact asa le.am spus si eu
Articolul este neconstitutional si prin urmare se poate pune poprire pe veniturile reprezentand indemnizatie pentru cresterea copilului.

Alte discuții în legătură

Proprire indemnizație creștere copil mdutza12 mdutza12 Proprie indemnizație creștere copil. Buna ziua , as avea și eu o întrebare, am auzit că de pe 8.04.2021 s-au aprobat în monitorul oficial proptirea ... (vezi toată discuția)
Bun gasit! s a publicat in monitorul oficial poprirea pt indemnizatia ... leonardy44 leonardy44 Bun gasit! s a publicat in monitorul oficial poprirea pt indemnizatia de crestere a copilului? in Republica Moldova este supusa popririi indemnizatia de ... (vezi toată discuția)
Bună seara! Știe cineva s-a dat legea cu poprire pe indemnizatie ... ANAMARIAC22 ANAMARIAC22 Bună seara! Știe cineva s-a dat legea cu poprire pe indemnizatie crestere copil? A apărut în Monitorul oficial? Mulțumesc (vezi toată discuția)