avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 370 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Buna ziua, in cazul in care se aplica pedeapsa cu ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Buna ziua, in cazul in care se aplica pedeapsa cu amenda (cum ...

Buna ziua, in cazul in care se aplica pedeapsa cu amenda (cum zice modificarea legii nr. 241/2005) nu se mai interzic nici drepturile? Deci persoana sanctionata mai poate fi administratorul unei firme? In mod normal, daca se interzice acest drept, cati ani dureaza aceasta interezicere? Multumesc
Potrivit Legii 55/2021 privind modificarea și completarea Legii nr. 241/2005 pentru prevenirea și combaterea evaziunii fiscale, in cazul săvârșirii unei infracțiuni de evaziune fiscală prevăzute la art. 8 și 9, dacă în cursul urmăririi penale sau al judecății, prejudiciul cauzat este acoperit integral, iar valoarea acestuia nu depășește 100.000 euro, în echivalentul monedei naționale, se poate aplica pedeapsa cu amendă. Dacă prejudiciul cauzat și recuperat în aceleași condiții este de până la 50.000 euro, în echivalentul monedei naționale, se aplică pedeapsa cu amenda.

Alte discuții în legătură

Azi s-a promulgat legea cu evaziunea fiscală. oare aceasta lege ... Andrei45 Andrei45 Azi s-a promulgat legea cu evaziunea fiscală. Oare aceasta lege este și pentru cei care deja au un dosar penal privind legătură cu legea și se pot folosi ... (vezi toată discuția)
Evaziune fiscala ase123 ase123 In cazul unei evaziuni fiscale in valoare de aproximativ 30000 ron,ce urmari penale sunt? (vezi toată discuția)
Consecinte evaziune fiscala carmen silva carmen silva Daca o persoana fizica nu a declarat valoarea reala a venitului total facut din chirii, ci o valoare mult mai mica....iar prejudiciul adus statului se ridica ... (vezi toată discuția)