avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Azi s-a promulgat legea cu evaziunea fiscală. Oare ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Azi s-a promulgat legea cu evaziunea fiscală. Oare aceasta lege ...

Azi s-a promulgat legea cu evaziunea fiscală. Oare aceasta lege este și pentru cei care deja au un dosar penal privind legătură cu legea și se pot folosi de aceasta sa plătească prejudiciul către stat .Sau doar pentru viitorii datornici la stat
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 19:57, 31 Martie 2021
Potrivit Legii 55/2021 privind modificarea și completarea Legii nr. 241/2005 pentru prevenirea și combaterea evaziunii fiscale, in cazul săvârșirii unei infracțiuni de evaziune fiscală prevăzute la art. 8 și 9, dacă în cursul urmăririi penale sau al judecății, prejudiciul cauzat este acoperit integral, iar valoarea acestuia nu depășește 100.000 euro, în echivalentul monedei naționale, se poate aplica pedeapsa cu amendă. Dacă prejudiciul cauzat și recuperat în aceleași condiții este de până la 50.000 euro, în echivalentul monedei naționale, se aplică pedeapsa cu amenda.

In speta, se aplica și pentru cei care deja au un dosar penal.
Legea penala mai favorabila se aplica celor care se încadrează pe prevederile legale la momentul jurisdicțional în care se afla.

Deci, beneficiați de prevederile legii penale mai favorabile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, in cazul in care se aplica pedeapsa cu amenda (cum ... alexandrubuzdan alexandrubuzdan Buna ziua, in cazul in care se aplica pedeapsa cu amenda (cum zice modificarea legii nr. 241/2005) nu se mai interzic nici drepturile? Deci persoana ... (vezi toată discuția)
Stopaj de la sursa georgesirbulescu georgesirbulescu buna ziua. am o mare problema si va rog sa ma ajutati! am de dat 2700 lei la stat pt stopajul de la sursa. acum ei, mi-au facut dosar penal pt frauda si ... (vezi toată discuția)
Evaziune fiscala, lege mai favorabila? laurr29 laurr29 Buna seara. Astazi am fost audiat cu privire la nedeclararea la Fisc a unei sume de 1600 lei. Din 1600 lei, impozitul datorat ar fi undeva la 190 lei. Termenul ... (vezi toată discuția)