avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... PFA - radiere si depunere DU
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

PFA - radiere si depunere DU

Buna ziua!

Am cateva intrebari in legatura cu radierea si depundere DU unui PFA. Sunt incepatoare si as dori sa aflu si parerea dvs., desi deja colaborez cu o firma intermediara care ma ajuta cu procesul. Am vazut ca sunt multe controverse in acest domeniu.

Situatia mea este urmatoarea: anul trecut in vara mi-am infiintat PFA-ul prin intermediul aceleiasi firme. PFA in sistem real. De atunci am facturat de cateva ori. Alaturi de facturi mai am cateva acte aditionale de la firma pentru care prestam activitatea, care sa faca dovada activitatii acelor facturi.

1. Eu nu am deschis un cont bancar separat pentru PFA, tot ceea ce am incasat am incasat in contul bancar personal, notand mereu ceea ce este in numele PFA, restul fiind incasari personale. Am inteles ca nu este obligatoriu sa ai cont separat. Cand am emis facturile am trecut pe facturi si contul in care vor intra sumele.

2. Din incasarile pe facturile lunare pe PFA, am aproximat taxele pe care le-am pus deoparte pentru a le achita, si le-am transferat intr-un alt cont. In rest am utilizat banii in scop personal.

3. In momentul in care am deschis PFA si la radierea acestuia, mi-au fost emise 2 facturi chiar de la la firma intermediara care ma ajuta, pe datele PFA-ului. Prima factura (cand PFA-ul era in curs de deschidere nu are datele PFA-ului meu pe ea, pentru ca era in curs de deschidere, doar numele PFA-ului, fara registrul comertului, CUI) Cea de-a doua – pentru radiere, le are. Nu mi-e clar cum se procedeaza. Acestea trebuie puse in acelasi registru incasari - plati, ca si cheltuieli? Platile insa le-am facut tot din contul personal, asa cum ziceam mai sus.

4. Am extrasele de cont bancar de cand am incasat prima factura pana la ultima factura pe PFA); aceste extrase pot constitui dovezi pentru ceea ce declar in DU si registrul de plati?

5. In lunile martie - aprilie - mai (2021) am fost si angajata part time cu contract de munca individual in alta parte, acest lucru presupun ca nu ar trebui sa impacteze veniturile incasate pe PFA? Va rog sa imi spuneti daca exista aici si o alta speta pe care poate nu o am la cunostinta.

6. In momentul in care am incasat, am observat ca banca aplica un comision (nu stiu daca la mine sau la cel care trimite, dar cred ca la mine) – aici cum se procedeaza, in registru trec suma de pe factura ignorand comisioanele?

Va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Vineri, 23 Aprilie 2021
Madelines22, utilizator

Alte discuții în legătură

Deschidere cont bancar traducãtor autorizat/profesie liberala Ioana_Andreea Ioana_Andreea Buna ziua, Pentru a deschide PFA pentru traduceri (7430) trebuie sa merg la Registrul Comertului pentru Codul Unic de Inregistrare? Intreb asta pentru ... (vezi toată discuția)
Nelamuriri pfa-magazin online ghita3001 ghita3001 Buna ziua, Am urmatoarele nelamuriri legate de PFA-ul pe care il detin: 1.Am inteles ca pentru un magazin online ca PFA impozitata in sistem real am nevoie ... (vezi toată discuția)
Pfa in sistem real si facturare canada FilipB FilipB Buna ziua. Am infiintat un PFA si mi s-a ivit ocazia sa am un client din Canada. M-ar interesa cum se procedeaza cu facturarea. Am nevoie de ceva acte in ... (vezi toată discuția)