avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum pot face rost de o copie după un certificat de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum pot face rost de o copie după un certificat de deces în ...

Cum pot face rost de o copie după un certificat de deces în Toronto Canada de la cumnatul meu decedat acolo. Soția lui nu mai comunică cu noi,
Cel mai recent răspuns: leu12 , utilizator 12:43, 24 Mai 2021
Solicitati prin ambasada Romaniei din Canada.
Nu m-am făcut înțeles, cumnatul meu a decedat în 1998 în Canada și soția lui a decis să îl îngroape în România, el a avut dublă cetățenie româno-canadiană și a fost o familie rece și retrasă. Ea, soția, a binevoit să se întoarcă în Canada imediat după înmormântare. Noi, familia, vrem să facem succesiunea și nu avem nici certificat de căsătorie între ei, nici de deces. Pot primi ajutor în vreun fel.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Soția a cerut transcrierea certificatului de deces? Dacă e înmormântat în România, i-a trebuit adeverință de înhumare, dacă i s-a eliberat adeverință de înhumare, a avut certificat românesc. Dacă aveți calitatea de a solicita duplicatul, puteți face acest lucru la primăria unde s-a solicitat transcrierea sau prin primăria unde dvs aveți domiciliu. Primăria nu deține certificate, ci doar acte în baza cărora se eliberează certificate sau duplicate, după caz.
Ultima modificare: Joi, 29 Aprilie 2021
leu12, utilizator
Mama lui are dreptul?
da

Alte discuții în legătură

Certificat de deces/ajutor de deces. ancapopescu166 ancapopescu166 Bună ziua oameni dragi! Mă confrunt cu 2 probleme destul de mari în familie! Un membru al familiei a decedat de curand. In ziua respectivă TATĂL ... (vezi toată discuția)
Un vecin nu are rude ,este la iml. poate fi luat de vecini pentru ... Cincina Cincina Un vecin nu are rude ,este la IMl. Poate fi luat de vecini pentru a putea fi înmormântat? (vezi toată discuția)
preot -abuz in serviciu roko89 roko89 ce poate primi un preot pentru abuz in serviciu? inhumare unui decedat fara adeverinta de inhumare si certificat de deces. (vezi toată discuția)