avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... preot -abuz in serviciu
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

preot -abuz in serviciu

ce poate primi un preot pentru abuz in serviciu?
inhumare unui decedat fara adeverinta de inhumare si certificat de deces.
Cel mai recent răspuns: catalina.p , utilizator 17:03, 8 Iulie 2011
cred ca acatiste si liturghii :">
ceva a avut el de a oficiat... si-apoi ce voiati, sa nu-l ingroape?!:(
Din cate stiu eu, nu preotul are obligatia de inhumare a unei persoane, preotul doar conduce procesiune religioasa (atunci cand exista).

Obligatia declararii mortii, obtinerii certificatului de deces si adeverintei de inhumare apartine familiei.

Nedeclararea decesului în termenele prevăzute de lege, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 50 la 150 lei. Avand in vedere cheltuielile de inmormantare care de obicei se ridic la cateva mii de lei suma de 150 de ron e chilipr
Ultima modificare: Joi, 7 Iulie 2011
ContSters98245, utilizator
preotul n-are vreo treaba, insa administratorul cimitirului nu ar fi trebuit sa permita ca mortul sa fie ingropat fara sa existe certificatul constatator.
Preotul era obligat sa solicite la inhumare certificatul de deces pt a savarsi slujba de ingropare la fel cum la casatorie preotul solicita certificatul de casatorie emis de primarie.
Am intalnit un caz similar in care au fost anuntate politia si procuratura,acestea facand cercetari iar in cazul respectiv era vb de familie care nu dorea sa declare decesul pt a beneficia in continuare de pensia batranului.Daca nu a fost prezentat un certificat de deces atunci se poate prezuma ca decedatul nu avea identitate.
Si daca ar fi sa mergem putin mai departe cu gandirea...cum se poate ascunde mai bine un omor decat ingropand cadavrul in cimitir?!
Preotul respectiv poate fi sanctionat de catre parohul bisericii in care acesta isi desfasoara activitatea,iar daca acesta este paroh,de catre seful parohiei zonale.Banuiesc ca i se va da ori post ori detasarea la o manastire.
Si ce se intampla cu cei inmormantati fara procesiune religioasa? Adica daca respectivul este ateu si a interzis familiei pe timpul vietii ca la deces sa aiba procesiune religioasa?

Administratorul probabil ca ar fi trebuit sa ceara adeverinta de inhumare.

Alte discuții în legătură

Mormant in gradina.... Tarzan2012 Tarzan2012 Am calatorit prin tara,si mare mi-a fost mirarea sa vad cruci cu mormant pe teren privat. Aceste marminte sunt de obicei la sate izolate,unde cimitirul si ... (vezi toată discuția)
Preotul ortodox i-a spus bunicii că nu va aproba înmormântarea ei lângă bunicul, unde are concesionat locul de veci, pentru că s-a pocăit. ce pot face ca să-l conving atunci când va sosi momentul? wazz wazz Buna ziua Bunicul meu a fost ingropat in cimitir ortodox acum 25 ani. Bunica mea are si ea loc de veci langa el tot de atunci. Ieri popa i a spus ca nu va ... (vezi toată discuția)
Preot ortodox interzice ingroparea unei decedate adventiste in cimitirul ortodox Ares-3 Ares-3 [quot] O bunică de vreo 81 de ani, nu are parte de liniște nici pe lumea cealaltă. Femeia a făcut greșeala ca, acum 2 ani, să treacă la ... (vezi toată discuția)