avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Limita construire vecini duplex
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Limita construire vecini duplex

Buna seara!Am achizitionat o jumatate de duplex in 2019, iar acum vecinul si-a construit o terasa pe toata suprafata curtii pe care a acoperit-o cu policarbonat, iar eu acum nu mai am lumina, deoarece in fata am cladire, iar lumina venea din partea aceea.Acum vrea sa faca si un gard din lemn inalt de 2,5 m. Ce pot sa fac in aceste conditii?De precizat ca a constuit lipit de gardul comun, iar gardul il face lipit de cel comun, care in momentul de fata este din plasa sudata, intrucat trece lumina prin el. Exista o distanta anume la care se poate construi dupa linia de hotar sau o inaltime anume? Precizez ca a facut totul fara proiect si fara aprobarea mea. Multumesc!
Ultima modificare: Marți, 27 Aprilie 2021
monicaf, utilizator

Alte discuții în legătură

Legea 50/91 modificata - contraventii vascomstar vascomstar Procesul verbal de constatare al contraventiei (constructie fara autorizatie) si amenda corespunzatoare tin loc de autorizatie de constructie ? (vezi toată discuția)
Acordul vecinilor pentru modificarea gardului dintre proprietati??? lili7 lili7 In cazul in care doresc sa renovez prin modificarea aspectului exterior si formei, gardul care imprejmuieste proprietatea mea(gard construit excusiv de noi), ... (vezi toată discuția)
Terasa vecin / limita proprietate..este legal? CRM2013 CRM2013 Buna ziua . Un vecin a turnat o placa de beton peste o constructie, exact pe limita de proprietate . Doresc sa stiu daca vecinul poate face o terasa la ... (vezi toată discuția)