avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 700 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... dreptul familiei custodie copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

dreptul familiei custodie copil

sunt mama a doi copii gemeni si vreau sa stiu daca tatal care si-a recunoscut copii legal la nastere si nu sunt casatorita cu el, are dreptul la custodia lor.Copii au 11 ani iar tatal este in prezent casatorit cu femeia cu care era si la nastere casatorit si are un copil minor de 15 ani cu ea.ma ameninta ca-mi ia copiii. Poate sa faca lucrul asta?
Cel mai recent răspuns: marice , utilizator 13:13, 6 Ianuarie 2010
Odata ce a recunoscut copiii , tatal poate cere incredintarea copiilor spre crestere si educare, insa , intotdeauna , nu e avuta in vedere de catre instanta de judecata dorinta parintilor , ci interesul superior al copiilor.
Asa incat , daca dumneavoastra oferiti bune conditii , materiale si afective , celor doi copii , si pana in momentul de fata le-ati oferit sustinere , sansele acestuia sunt limitate.

V-ati adresati instantei de judecata in vederea incredintarii copiilor ?Presupun ca nu .Ar fi bine sa aveti dumneavoastra aceasta initiativa , pentru a clarifica aceste raporturi de familie.

(optiunea copiilor va fi aflata , in mod obligatoriu , in camera de consiliu).

Succes.
Ultima modificare: Marți, 5 Ianuarie 2010
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
copii sunt declarati la el in intretinere la serviciu pt deduceri,este asta un atu pt el
Ultima modificare: Marți, 5 Ianuarie 2010
marice, utilizator
pt. el da, pentru deducerea de impozit din salar, adica i se trage mai putin impozit din salar.
Of of
Cu privire la intretinere, chiar daca acesti copii nu au fost nascuti in cadrul unei casatorii, tatalui ii incumba o obligatie in acest sens (legea nu face nicio distinctie cu privire la intretinerea copiilor din afara casatoriei , cata vreme nu au fost incredintati niciunuia dintre parinti).

Va sustine fiananciar ?Sau isi sustinere interesele proprii prin precizarea facuta in societatea unde lucreaza ?

Raportat la situatia faptica per ansamblu , acest aspect specificat de dumneavoastra mai sus e unul minor.
da ne sprijina financiar si a contribuit pana acum la tot ce implica notiunea de tata, educatie, ingrijire,afectiune si tot ce trebuie, chiar isi iubeste copii iar ei il iubesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie intretinere minor din afara casatoriei ! stelutaalistar stelutaalistar Buna ziua ! Daca am un copil din afara casatoriei (10 luni ) iar acesta este recunoscut de tata prin procedura administrativa la nasterea acestuia si doresc ... (vezi toată discuția)
Incredintare minori din afara casatoriei codreank_30 codreank_30 Buna ziua! As dori sa ma lamureasca si pe mine cineva, in legatura cu o problema legata de doi copii din afara casatoriei. Am doi baietei gemeni care sunt in ... (vezi toată discuția)
Buna ziua Alexandra mari Alexandra mari Am si eu o problema.I urma divergentelor familiare dintre mine si sotul meu am parasit caminul conjugal lasand in urma doi copii minori de 14 si respectiv 10 ... (vezi toată discuția)