avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 117 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua. Locuiesc in strainatate si detin un ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua. Locuiesc in strainatate si detin un apartament in ...

Buna ziua. Locuiesc in strainatate si detin un apartament in Romania. Doamna administrator refuza sa-mi spuna cat am de plata la cheltuielile comune. Dansa imi spune ca obligatia ei este aceea de a afisa la avizier tabelul cu cheltuielile comune si ca e problema mea sa aflu cat am de plata. Nu exista o cale legala prin care sa fie obligata sa-mi transmita (online) macar din trei in trei luni cat am de plata? Eu nu am acces la avizier si nici nu vreau sa-mi deranjez vecinii! Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Ultima modificare: Marți, 4 Mai 2021
Lili Andra, utilizator
Cel mai recent răspuns: Lili Andra , utilizator 17:22, 6 Mai 2021
Chiar daca nu exista obligatie din partea administratorului PLATIT de proprietari, ar trebui sa ,manifeste intelegere, deschidere si sa aiba spirit de cooperare cu cei din banii carora este in functie. Asa, scurt si la obiect. Nici nu inteleg modul acesta primitiv de gandire, sa refuzi sa comunici cu proprietarul...
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nici nu se pune problema sa plateasca altii pentru mine...Eu vreau sa platesc atat cat imi revine, chiar daca nu locuiesc acolo! E obligatia mea! Problema e...sa stiu cat am de plata! Dar daca doamna administrator imi spune sa n-o deranjez cu telefoanele, eu trebuie sa ma conformez! N-am voie s-o deranjez! Chiar daca e dreptul meu sa stiu cat am de plata! N-am cum sa vad avizierul...depind in totalitate de bunavointa unui vecin, care-mi transmite periodic suma (cifrele) pe care eu o am de platit si eu fac virament bancar in contul asociatiei de proprietari. Plata intretinerii e obligatia mea in exclusivitate!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util


atticusfortezza a scris:

Din pacate legislatia in domeniu lasa de dorit. Legiuitorul ar fi trebuit sa oblige asociatiile de priprietari sa aiba pagina proprie de internet unde sa afiseze informatii cu privire la obligatiile de plata curente si restante, etc.



Ar fi foarte bine sa se intample asa, ma gandesc ca locuintele date in chirie, asa ar supraveghea si proprietarul mai atent cum plateste chiriasul.
3 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Doamna administrator are dreptate legal. Comunicarea se face prin lista de plata.
La unele asociatii s-a facut online si in plus cei care au mail primesc pe mail, iar cei care nu primesc pe whats app.
Dar cand vezi ca nu intra online decat 4 sau maxim 5 vizitatori pe luna de ce sa platesc aiurea sa gazduiesc o pagina , sa ma cinui sa fac user si parola sa poata fi vazuta lista doar de proprietari ca doar exista GDPR si alte asemenea complicatii?
Daca le trimit pe mail, partea lor cum este normal din punctul meu de vedere unii spun ca de ce le trimit??? ca nu au nevoie ca vad la lista.
Altii spun ca da dar nu vad toata lungimea pe orizontala a rubricii ca trebuie sa deruleze sau ca vor sa intre toate coloanele pe o foaie daca o printeaza.
Transmiterea indexilor apometrelor se face la majoritatea acum prin poza pe whatsapp ca sa se elimine erorile de citire sau rotunjire si vizitele in apartamentul proprietarului.
Evident ca unii mai tampiti nu inteleg de ce trebuie transmis indexul lunar. Li se pare greu si pe foi si sms si pe email si pe whatsapp poze sau telefonic.
Asa ca oricum ar fi oamenii sunt nemultumiti si e greu sa ii impaci pe toti. Si cand a fost gratis activitatea de administrare sau presedinte tot aveau nemultumiri.
Asa ca in lucrul cu oameni tot timpul se gasesc nemultumiti si cei din afara au impresia ca nu face omul respectiv nimic.
Dar cand da asociatia in judecata pe cineva nu se gandeste ce presiuni fac fac ca de ce il dai dar de ce amenintari si etc.
Cand pun firma si se gandesc ca e mai bine observa apoi ca nu li se raspunde decat o ora pe saptamana ca doar asa e contractul cu cineva care munceste si in plus poate nu li se raspunde deloc cand vede ca unul mereu are o problema cu diverse.
Daca apoi li se goleste contul si firma intra in faliment si nu ai ce sa ii faci legal desi ti-au luat toti banii ca doar e in faliment atunci inteleg.ca era mai bine sa fi lasat persoana care a fost atatia ani de zile.

Puteti plati o suma mai mare in avans si vi se scade din ea pana se consuma . Asta ca sa nu platiti penalizari de intarziere, daca asteptati din 3 in 3 luni. La noi exista locari care au inteles si merg si platesc cate 2000lei si mai platesc cand se apropie de terminare suma,
Bine sunt instiintati pe mail si nu au comentat aiurea ca altii ca de ce primesc sau si mai rau ca nu e treaba mea e treaba chiriasului desi el este dat in judecata daca chiriasul plateste si asociatia de proprietari nu are nci o treaba cu chiriasul.

Acum la modul general :
fiecare are in bloc la el o baba nebuna [ link extern ]

Poate cu timpul nu iti mai dei seama ca ai ajuns asa si din cand in cand e cazul sa te intrebi oare eu sunt asa? Oare ma considera lumea nebuna blocului?
Ultima modificare: Joi, 6 Mai 2021
w_v_w_v, utilizator
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu inteleg doamna ce anume doriti sa spuneti. Eu n-am chirias in casa. E casa goala. Nimeni nu consuma apa. Eu sunt proprietar si traiesc in strainatate. Pe doamna administrator n-am deranjat-o decat foarte rar cu telefoanele si chiar si atunci era ofticata. Intotdeauna am dorit sa stiu cat am de plata la cheltuielile comune, nimic mai mult!
Inainte, in anii trecuti, era administratoare o doamna in varsta, foarte disponibila si respectuoasa, care imi spunea intotdeauna cat am de plata, fara nici o ezitare.
Mai am inca un apartament in alt oras si acolo pot sa verific fara probleme, pe internet, in fiecare luna, cat am de plata la cheltuielile comune, fiindca asociatia de proprietari are pagina internet. Acolo platesc din doua in doua luni. Discursul cu baba nu l-am inteles, nu stiu la cine va referiti... Oricum e foarte deplasat...
Ultima modificare: Joi, 6 Mai 2021
Lili Andra, utilizator

Alte discuții în legătură

Tabel costuri lunare luminita_zenaida luminita_zenaida Bună ziua, am cumpărat o locuință în altă localitate decât cea unde domiciliez. Tabelul cu costuri se afișează la avizier, eu am rugat firma de ... (vezi toată discuția)
Se pot cere date personale de identificare pe facebook? asociatia ... PaulHu PaulHu Se pot cere date personale de identificare pe facebook? Asociatia de proprietari din care fac parte are un grup pe facebook si pentru a intra in el solicita ... (vezi toată discuția)