avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, În spatele curții mele, mai exact lipit ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, În spatele curții mele, mai exact lipit de gardul ...

Buna ziua,

În spatele curții mele, mai exact lipit de gardul din spate, exista o fâșie de teren de 5m lățime și 20m lungime, care este practic al nimănui. Nu apare în evidentele cadastrale, nu are proprietar, nu are cf. Fiind lipit de curtea mea, ma puteți sfătui cum as putea întra în posesia acestui teren pe cale legala? Fiind teren fara proprietar, exista vreo posibiltatea prin care nu trebuie sa cer acord scris de la vecini? Mentionez ca am un vecin de rea credinta, care ne-a declarat război, doar pt simplul motiv ca i-am cerut macar 2 ore de liniște pe zi. De asemenea, menționez ca fasia respectiva de teren da intr-un drum, deci o eventuala alipire nu ar putea fi posibila, decat la curtea mea.
Va mulțumesc in avans.
Cel mai recent răspuns: helguti22 , utilizator 12:48, 6 Mai 2021
Puteți prin intermediul Uzucapiunii, dar cel mai bine va interesați la Unitatea Administrativ Teritoariala de situația terenului respectiv.
Mulțumesc pentru raspuns. Am luat legătura cu un topograf, care, după ce a verificat situația acelui teren, ne-a spus ca nu exista nicio informație. Noi bănuim ca acel teren este un surplus rezultat în urma dezmembrării lotului pe care se afla imobilul nostru si alte 3 imobile din vecinatate.

Avocat Popescu Radu Cătălin a scris:

Puteți prin intermediul Uzucapiunii, dar cel mai bine va interesați la Unitatea Administrativ Teritoariala de situația terenului respectiv.

Ultima modificare: Joi, 6 Mai 2021
helguti22, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drum acces, coproprietate wrunning wrunning Buna ziua! In vederea lotizarii utlerioare a unui teren, atat eu cat si vecinul lateral, interesat de acelasi lucru, am dori obtinerea unui drum de acces, cu ... (vezi toată discuția)
Teren fara proprietar Tascmob Tascmob Am urmatoarea speta: exista o serie de case insiruite cu gradina. In spatele acestor gradini este o fasie de teren cu o lungime de vreo 200 m si latime de vreo ... (vezi toată discuția)
Statut juridic cota indiviza teren cris2109 cris2109 Buna ziua, Sunt in prezent in cursul achizitiei unui parcele de 700mp care trebuie dezmembrata dintr-un lot(sau tarla) de aproximativ 6000mp. Intregul teren ... (vezi toată discuția)