avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1575 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensionare anticipata
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensionare anticipata

in acest an fac 54 de ani si 34 de ani de munca neintrerupta, pot beneficia de pensie anticipata?care sant conditiile ? cati ani si cata vechime ?pentru anticipate
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 14:03, 13 Martie 2010
mariatoader:

Mesajul dvs. a fost sters de colega mea, tot moderator, pentru ca se repeta.
Ati mai scris acest mesaj in ianuarie, pe acest topic si ati primit si raspuns.
La mesajul sters va raspund acum.

Deoarece sunteti nascuta in martie 1956 varsta standard de pensionare este de 60 de ani, cu un stagiu complet de cotizare de 30 de ani.
Puteti beneficia de:
- pensie pentru limita de varsta incepand cu martie 2016, respectiv la implinirea varstei de 60 ani;
- pensie anticipata partiala incepand cu martie 2011, respectiv la implinirea varstei de 55 ani.

Acelasi raspuns l-ati primit si de la colega mea, chiar mai detaliat.

Dar sa asteptam si noua lege a pensiilor sa vedem ce noutati are. Aceasta va aparea in a doua jumatate a acestui an si se va aplica din 2011.
Reveniti cand se va publica aceasta lege.
multumesc mult d-le V. TUDOR
Interventie moderator

@mariatoader

Va retin atentia cu pct. 3.3 din regulamentul de postare in Forum. De cate ori scrieti un mesaj in Forum, puteti citi sub chenarul in care scrieti urmatoarele: "prin postarea acestui mesaj declar ca sunt de acord si respect regulamentul Forum-ului Avocatnet.ro."

3.3. Nu adresa aceeasi întrebare pe mai multe sectiuni ale forumului si nu deschide acelasi topic de mai multe ori. In acest caz topic-urile si/sau raspunsurile in plus vor fi sterse de administratori sau moderatori, utilizatorul urmand a fi avertizat, iar ulterior, in caz de nerespectare a avertismentului, va fi banat temporar sau defintiv.

O zi buna!

Gabriela Pintea
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Martie 2010
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie anticipata partial velciu velciu Am mai pus intrebarea asta in interiorul altul subiect. N-am primit raspuns asa ca mai incerc in ca o data. Daca ma poate ajuta cineva as fi ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata partial andra carola andra carola buna seara! as dori sa imi spuneti daca mama mea, nascuta in 30 martie 1956, angajata in invatamant din 1 septembrie 1980, fara intreruperi in munca (doar ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata partiala amramos amramos un barbat nascut in ianuarie 1953 ,care are 39 ani munca , 22 ani lucrati in grupa a II a de munca se pensioneaza pt.limita de varsta in ian 2018 ,limita de ... (vezi toată discuția)