avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 195 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna seara. Am o cumnata care este in Spania cu ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna seara. Am o cumnata care este in Spania cu băiatul care ...

Buna seara. Am o cumnata care este in Spania cu băiatul care face 14 ani și trebuie să ii facă primul buletin. Este divorțată de tatăl copilului, acesta locuind în Anglia. Ea are de la fostul soț o împuternicire pentru a lua decizii depline în privința educației și a altor situații în legătură cu minorul, cu toate astea nu ii este acceptată la consulat pentru buletin. Cu fostul soț nu se poate lua legătura, s-au recăsătorit și nu se interesează deloc de situație. Cum ar putea proceda că sa ii facă totuși copilului buletinul?
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 10:20, 13 Mai 2021
daca locuieste in Spania, de ce trebuie sa ii faca buletin si nu pasaport crds ? cred ca si pt ala ii trebuie acordul tatalui pt ca imputernicirea e speciala, nu generala.
daca nu da de tata sa isi de acordul, trebuie sa se adreseze instantei in Romania pt suplinirea acordului. Din pacate, va fi complicat pt ca tatal nu se va prezenta si e si in strainatate.
Competența este a instanțelor din Spania, deoarece acolo este reședința obișnuită a copilului. Instanțele din România refuză să judece astfel de procese, invocând necompetența generală a instanțelor din România, motivat de reședința copilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte necesare pentru scoaterea minorului din romania! Corina71 Corina71 Buna ziua, ma numesc Corina. Sunt divortata si am un copil de 11 ani. Recent am decis sa ma recasatoresc cu o persoana care locuieste in Australia. Baiatul meu ... (vezi toată discuția)
Tagada Elena130817 Elena130817 Va rog sa ma ajtati cu un raspuns . Ma aflu in Uk cu copilul minor , certificatul romanesc al copilului este pe numele fostului sot iar cel britanic pe numele ... (vezi toată discuția)
Substituire acord părinte călătorie minor în străinătate ghiocelioana ghiocelioana Bună ziua! Doi soţi români divorţaţi în Spania au atribuită exercitarea autorităţii părinteşti împreună asupra minorului lor, născut tot ... (vezi toată discuția)