avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 949 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... un prieten a condus fara permis
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

un prieten a condus fara permis

buna ziua acuma 4 luni un prieten de al meu a luat masina mamei lui desi nu avea permis si eu nu am stiut acest lucru si m-am urcat in masina cu el si bineinteles ne-a oprit politia pe mine ma pus sa dau declaratie iar pe el nu la pus sa dea nici o declaratie este normal ? iar de 4 luni el nu a primit nici o citatie ? imi e frica sa nu se faca vreo incurcatura desi erau 4 politisti au vazut cine a condus si cine nu.
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 15:50, 6 Ianuarie 2010
numai pot sa dorm noaptea sunt nelinistit nu stiu cum sa procedez sa ma duc sa vad ce am scris in declaratie?nu stiu unde exacte cred ca acolo in pipera am inteles ca sa mutat.
daca se intampla vreo belea si se incurca ceva in declartii eu o incasez rau ca ma baga si la furt si imi da asa usor vreo 10 anii ma baga si la concurs de infractiiuni
daniel 88 a scris:

buna ziua acuma 4 luni un prieten de al meu a luat masina mamei lui desi nu avea permis si eu nu am stiut acest lucru si m-am urcat in masina cu el si bineinteles ne-a oprit politia pe mine ma pus sa dau declaratie iar pe el nu la pus sa dea nici o declaratie este normal ? iar de 4 luni el nu a primit nici o citatie ? imi e frica sa nu se faca vreo incurcatura desi erau 4 politisti au vazut cine a condus si cine nu.

De principiu, este foarte greu sa se intample ceea ce va temeti.
Daca nu ati fost la volan nu vad sa aveti probleme.

avocat Claudiu Lascoschi
Nu cred ca politistul v-a disctat lucruri neconforme cu adevarul,deci nu aveti de ce sa va temeti.In cel mai rau caz,in instanta,unde probabil veti fi din nou audiat,puteti vedea continutul declaratiei,iar daca se consemna ceva nereal,primul care va imputa acest lucru,era cel care a fost la volan.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conducere pe drumurile publice a unui auto neinmatriculat pitulaki pitulaki Buna ziua, as dori cateva sfatrui in legatura cu ce ar trebui sa declar in urmatoarea situatie. Un vecin mi-a facut plangere la politie ca am condus un auto ... (vezi toată discuția)
Dosar penal pentru permis suspendat AnRcH AnRcH am fost oprit de politist pe moto in bucuresti cu permisul suspendat. am primit o dovada fara drept de circulatie si am fost informat ca mi se va intocmi ... (vezi toată discuția)
Abuz in serviciu - suspendare permis de conducere GabrielP90 GabrielP90 Buna ziua, Saptamana trecuta ma aflam cu masina in parcarea unui magazin, motorul oprit, cheile in buzunar cand a oprit un echipaj de politie in spatele ... (vezi toată discuția)