avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Buna ziua! Ordonanta 147/2020 privind acordarea unor ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Buna ziua! Ordonanta 147/2020 privind acordarea unor zile libere ...

Buna ziua! Ordonanta 147/2020 privind acordarea unor zile libere pentru parinti in vederea supravegherii copiilor, a dat posibilitatea pentru ca salariatele sa stea acasa fiind platite cu 75% din salariul de baza si apoi recuperati de la fondurile de asigurari sociale. Pentru perioada solicitata ( 1 - 2 luni) se va ori numarul de zile de concediu de odihna aferent timpului solicitat, el nefiind un timp efectiv lucrat, dar nu este nici o suspendare a contratului de munca??? Va rog daca puteti sa-mi dati un raspuns, eu considerand ca acesta nefiind o suspendare, nu ar trebui sa afecteze nr. de zile de concediu de odihna anual! Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Emilika40 , utilizator 13:31, 13 Mai 2021
Bună ziua,

Într-un articol scris pe baza unui răspuns primit de la Inspecția Muncii pe care l-am citit aici scrie că, dacă la nivel de unitate nu s-a convenit ca aceste zile libere să nu afecteze concediul de odihnă, ele îl vor diminua proporțional:

În ultimele luni, mulți angajați s-au văzut nevoiți să stea acasă - fie pentru că au fost în șomaj tehnic, fie pentru că a trebuit să stea acasă cu copiii mici, din cauza suspendării cursurilor școlare. Perioade în care, concret, nu s-a prestat activitate. I-am întrebat recent pe cei de la Inspecția Muncii (IM) dacă este afectat dreptul general la concediu de odihnă de șomajul tehnic: răspunsul a fost afirmativ, iar explicația pentru acest lucru nu vizează doar șomajul tehnic, ci și orice altă perioadă în care nu se prestează efectiv activitate, cum sunt zilele plătite pentru părinți.

"Concediul de odihnă se acordă, de regulă, pentru refacerea capacității de muncă în urma activității prestate în cursul unui an calendaristic (...) din lectura art. 145 alin. 4 se desprinde faptul că perioadele de incapacitate temporară de muncă și cele aferente concediului de maternitate, concediului de risc maternal și concediului pentru îngrijirea copilului bolnav se consideră perioade de activitate prestată. De aici se poate deduce că alte perioade în care nu se prestează activitate nu se consideră activitate prestată, ceea ce duce la diminuarea proporțională a duratei concediului de odihnă. Cu toate acestea, părțile pot conveni ca salariatul să beneficieze de întreaga durată a concediului de odihnă așa cum este prevăzut în contractul individual de muncă."


www.avocatnet.ro/articol_550...
Este un articol! Nu scrie nicaieri in mod concret cum se va aplica. Unde legea nu distinge nici noi nu putem distinge. Prevederile din CCM nu au fost facute in ideea apartiei unor situatii de acest fel. De altfel pe perioada starii de urgenta, respectiv starii de alerta prelungita s-au prelungit toate CCM-urile pana la incetarea acestor stari.
Multumesc oricum pentru parere!!!
Articolul e scris pe baza unui răspuns oficial al Inspecției Muncii. Dvs. decideți dacă îl luați în seamă sau nu.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somajul tehnic - influente asupra concediului de odihna pe anul urmator marcu_elena2000 marcu_elena2000 Buna ziua,va rog foarte mult sa-mi explice si mie cineva cum este afectat concediul de odihna pe anul urmator,in privinta zilelor de c.o. acordate,daca in ... (vezi toată discuția)
Buna seara, as vrea sa stiu daca perioada de somaj tehnic impusa ... lelcu viorel lelcu viorel Buna seara, as vrea sa stiu daca perioada de somaj tehnic impusa de situatia starii de urgenta, diminuiaza numarul zilelor de CO.. Multumesc (vezi toată discuția)
Nelamurire alina cristi alina cristi Buna ziua!!am si eu o poroblema ..la care va rog sa imi datiun raspuns...am fost in concediu de odihna din data de 15 mai pana pe 15 iunie.in timpul ... (vezi toată discuția)