avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 637 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ce se urmareşte prin acțiunea EVALUAREA dosarelor de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ce se urmareşte prin acțiunea EVALUAREA dosarelor de pensie ...

Ce se urmareşte prin acțiunea EVALUAREA dosarelor de pensie ? Care este scopul ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:42, 14 Mai 2021
Pai nu sunteti singurul care se intreaba ... Si e extrem de frustrant sa nu spuna nimic , e - totusi - soarta atator oameni in joc , e total anormal sa nu stim macar in ce directie se indreapta . Sintagma “ se elimina inechitatile “ am mai auzit-o , si vedem ce a iesit . Oricum , de multe luni s-a anuntat ca au inceput aceste evaluari , si ( cu vreo doua saptamani in urma ) ministrul muncii a anuntat ca au ajuns la vreo 250.000 dosare . Socotiti si dvs. cat timp le va lua pana analizeaza peste 5 milioane...
Termenul de aplicare a noii legi a pensiilor din 2019 a fost prorogat de actuala putere pentru septembrie 2023. Nu s-au adus modificari acestei legi desi se discuta peste tot, nimic concret, doar vorbe.
Pentru recalculare este necesar un act normativ emis de Ministerul muncii.
"Recalcularea" se estimeaza a dura cca. 1,5 ani. Multe se pot intampla in aceasta perioada de timp, inclusiv schimbarea partidului de guvernamant.
Evaluarea pensiilor este etapa premergătoare declanșării unei campanii de recalculare a veniturilor celor ieșiți la pensie.
www.avocatnet.ro/articol_570...
In ce constă evaluarea ?

Cornel Vasile a scris:

Evaluarea pensiilor este etapa premergătoare declanșării unei campanii de recalculare a veniturilor celor ieșiți la pensie.
www.avocatnet.ro/articol_570...

1. Nu mai citati raspunsurile primite . Apasati direct RASPUNDE.

2. Evaluarea se va efectua prin determinarea punctajului mediu anual aferent fiecărei pensii aflate în plată sau cuvenite, în conformitate cu prevederile legale.
"Concret, evaluarea dosarelor înseamnă crearea unei baze de date constituită pe baza informațiilor colectate din sursele în format electronic sau letric existente la nivelul caselor teritoriale de pensii și care va fi ulterior folosită, prin sistemul informatic al CNPP, pentru realizarea operațiunilor de recalculare și punere în plată a pensiilor recalculate. ". (citat din dna ministru).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu imi este clar in ce consta aceasta noua recalculare si cum ... Gbaesu Gbaesu Nu imi este clar in ce consta aceasta noua recalculare si cum poate afecta pensia aflata in plata. Va multumesc. (vezi toată discuția)
Bună seara.am lucrat contributiv in condiții de handicap accentuat, ... Iorga Niculai Iorga Niculai Bună seara.Am lucrat contributiv in condiții de handicap accentuat, permanent și nerevizuibil 28,5 ani.Am în același timp gr.2 de muncă 13 ani.Am stagiul ... (vezi toată discuția)
Pensie revizuita conform oug nr. 59/2011 pentru stabilirea unor masuri in domeniul pensiilor prevazute la art. 1 lit. c)-h) din legea nr. 119/2010 Marius M Marius M In septembrie 2011, avand pensie de serviciu, am \"beneficiat\" de prevederile legii 119/2010. In baza HG 737, art. 3 mi s-a atribuit punctajul si pensia ... (vezi toată discuția)