avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 413 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Bună ziua! Am plătit avans pentru un autoturism unui ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Bună ziua! Am plătit avans pentru un autoturism unui dealer ...

Bună ziua! Am plătit avans de 2% din valoare pentru un autoturism unui dealer prin intermediul unei facturi proforme. Nu am ajuns încă sa semnez nici un contract, dar m-am răzgândit și as dori sa îmi fie returnat avansul. Cum trebuie sa procedez cu ei, ținând cont ca mi se spune ca nu știe dacă este posibil acest lucru și încearcă sa ma convingă sa semnez contractul. Mulțumesc anticipat!
Ultima modificare: Joi, 13 Mai 2021
CODRI 12, utilizator
Cel mai recent răspuns: Livius Laslau , Consilier juridic 23:06, 31 Mai 2021
Depinde de regimul plății. Era vorba despre o taxă de rezervare. Ați fost informat că plata este nereturnabilă ?
Nu am fost informați ca ar fi nereturnabila, și nici pe proforma nu am văzut specificat. Acum cand întrebam de storno spune ca nu știe cum este procedura. Doar a spus ca pentru a o rezerva e nevoie sa depunem avansul. Mulțumesc!
Ultima modificare: Joi, 13 Mai 2021
CODRI 12, utilizator
Bună seara,
Daca nu ați fost informat în vreun fel (inscris pe factura proforma sau pe factura de avans, ori contract semnat) va puteți adresa protecției consumatorului, după ce, in prealabil, notificați dealerul sa va restituie avansul. Succes!

Ultima modificare: Marți, 1 Iunie 2021
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubiri pentru masina nelivrata inc0gnito inc0gnito Se da urmatoarea situatie: Contract de vanzare auto intre un dealer si o persoana fizica (PF). In factura proforma consilierul se angajeaza sa livreze masina ... (vezi toată discuția)
Optiunile unui srl in situatia nelivrarii unor produse de catre furnizori Brown Wizard Brown Wizard Buna ziua, as dori sa stiu ce este de facut ca persoana juridica in situatia in care un furnizor nu poate livra niste produse platite in avans, iar stornarea ... (vezi toată discuția)
Cursul de schimb la un contract de achizitie automobil nou. Acnid_al Acnid_al Salutare , am o intrebare de oridin contractual . Short long story ... am semnat un contract de achizitie automobil nou cu un dealer . Suma este specificata in ... (vezi toată discuția)