avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 418 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Salutare. Este ok ca banca sa iti ceara contracte ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Salutare. Este ok ca banca sa iti ceara contracte pentru nunta ...

Salutare. Este ok ca banca sa iti ceara contracte pentru nunta pentru a dovedi provenienta banilor pe care vrei sa ii depui in cont?

Vreau sa depun suma de 10.000 Euro la Banca Transilvania si le-am zis ca sunt banii facuti la nunta. Cei de acolo au zis ca am nevoie de acte doveditoare, gen contract muzica, local etc plus o declaratie pe proprie raspundere.

Este ok sa le dau aceste contracte? Nu intra sub incidenta GDPR? Adica am voie sa dezvalui datele contractului incheiat intre mine si societatea respectiva?

Daca nu mai am contractele respective ce fac? Cum pot depune banii la banca?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: sadrian , utilizator 16:47, 19 Mai 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua,

E în regulă, nu încalcă GDPR. E o obligație pe care o au din 2020:

Articolul 7
(1) Entitățile raportoare au obligația de a raporta către Oficiu tranzacțiile cu sume în numerar, în lei sau în valută, a căror limită minimă reprezintă echivalentul în lei a 10.000 euro, inclusiv operațiunile care au o legătură intre ele.

(3) Instituțiile de credit și instituțiile financiare transmit rapoarte privind transferurile externe în și din conturi, în lei sau în valută, a căror limită minimă reprezintă echivalentul în lei a 10.000 euro, inclusiv operațiunile care au o legătură între ele.
[ link extern ]

Citiți și acest articol, o să vă lămuriți:
[ link extern ]

Daca nu mai am contractele respective ce fac? Cum pot depune banii la banca?

Împărțiți banii cu soția și-și deschide și ea un cont :)
Ultima modificare: Vineri, 14 Mai 2021
Emilika40, utilizator
Multumesc mult pentru raspuns! Sper sa fie ok si sa ii pot depune!

Indraznesc sa va mai adresez o intrebare daca se poate.

Se poate da un avans de 10.000 de euro in numerar cash pentru achitarea unui apartament in cazul in care nu reusesc sa ii depun in banca, restul platii urmand sa fie facuta din contul bancar.

Am citit si eu putin si parca e vorba doar suma de 10.000 LeI echivalent in euro pentru o tranzactie cash intre o persoana fizica si o persoana juridica si 50.000 de lei echilaventul in euro pentru o tranzactie intre doua persoane fizice.

Daca ma puteti lamuri putin va rog ati fi de mare ajutor!

Multumesc inca odata!

Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Mai 2021
gi-jane2, moderator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se poate da un avans de 10.000 de euro in numerar cash pentru achitarea unui apartament

Doar dacă cumpărați de la persoană fizică.
De la dezvoltator nu se poate să achitați nici avans cu cash.
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pai depuneti banii la bancomat și nu va cere nimeni nimic. Pentru linistea dvs. puteti sa ii depuneti in mai multe transe.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Faceti 2 depozite la 2 banci de cate 5000 euro fiecare si scapati de problema. Asa aveti si posibilitatea, daca aveti nevoie urgent de bani, sa nu pierdeti dobanda la toti banii - prin scoaterea banilor inainte de termen, ci doar la un depozit

Alte discuții în legătură

Transfer la vânzare din cec românia la banca în italia Danezu15 Danezu15 Bună seara. Locuiesc în Italia și am decis să vând un apartament din România. Cumpărătorul apartamentului poate face transferul integral al sumei de ... (vezi toată discuția)
Limita plati catre furnizori vioviod vioviod Răspunde la acest mesaj Nume Email Subiect Text Căutare Autor am de platit catre furnizor in jur de 4000 ... (vezi toată discuția)
Achizitii din ue (anglia) ana_abo ana_abo O SC are cod TVA valid pt.achizidii din comunitate, dar intrebarea era daca se poate plati cu bani cache sau numai prin cont bancar? Adica poate ... (vezi toată discuția)