avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 208 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu de odihna de 20 zile lucratoare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu de odihna de 20 zile lucratoare

Buna ziua

In situatia in care un contract individual de munca are prevazut un numar de 20 de zile de CO, iar CCMUN prevede minim 21 de zile de CO/an, care va fi numarul de zile de CO de care va beneficia salariatul?. 20 zile (precum prevede ctr de munca) sau 21 de zile conform CCMUN.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:07, 6 Ianuarie 2010
trebuie respectata durata minima a CO conform CCMUN.
Concediul de odihna are minim 21 zile lucratoare/an,asa trebuie inregistrat si in CIM.
Numai salariatii nou-angajati, pentru primul an de activitate inscris in cartea de munca au dreptul la un concediu de odihna platit cu o durata minima de 20 de zile lucratoare.
Contractul de munca a fost inregistat la ITM in anul 2005, si salariatului nu i s-a intocmit act aditional de modificare a CO din 20 in 21 de zile.
I se poate intocmi acum acel act aditional de modificare a c.i.m. referitor la zilele de CO.

Alte discuții în legătură

Codul muncii, termen de preaviz la concediere danuza_dodo danuza_dodo Buna ziua. Spuneti-mi va rog daca se poate acorda termen de preaviz la concediere de 15 zile, in conditiile in care CIM a fost semnat pe 15 zile, iar noul cod ... (vezi toată discuția)
Zile co cateldestept cateldestept In contractele individuale de munca avem inregistrate 20 zile CO. Aceste contracte sunt inregistrate la ITM in 2008 si 2009. Conform contractului colectiv de ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna anual mmsilvia mmsilvia Buna ziua. Va rog sa ma ajuntati cu un raspuns la urmatoarea intrebare: Care document prevaleaza in cazul duratei minime a concediului de odihna anual ... (vezi toată discuția)