In situatia in care un contract individual de munca are prevazut un numar de 20 de zile de CO, iar CCMUN prevede minim 21 de zile de CO/an, care va fi numarul de zile de CO de care va beneficia salariatul?. 20 zile (precum prevede ctr de munca) sau 21 de zile conform CCMUN.
Cf art. 17 (4) din Codul muncii expectia de la incheierea unui act aditional de modificare a unuia din elementele prevazute in CIM este data de situatiile in care o asemenea modificare rezulta ca posibila din lege sau din contractul colectiv de munca aplicabil.
Deci, ptr o modificare de zile de CO nu este necesara incheierea unui act aditional.
Chiar sunt curioasa cati dintre noi fac astfel de acte aditionale, cate astfel de acte inregistreaza ITM???
Cred ca era vorba despre anul 2005, cand foarte multi nici nu auzisera de CCMN, impunerea conditiilor prevazute in CCMN s-a facut din 2006 ... nu scrie nicaieri ca intocmirea unui astfel de act aditional este lovit de nulitate.
Cred ca discutia se purta intre a intocmi un act aditional sau a emite o decizie de modificare a zilelor de concediu (avand in vedere Codul Muncii).... :)
clio06
Nu am auzit despre cazuri in care un inspector ITM a refuzat vizarea unui astfel de act aditional ....:)
Zile co
cateldestept
In contractele individuale de munca avem inregistrate 20 zile CO. Aceste contracte sunt inregistrate la ITM in 2008 si 2009. Conform contractului colectiv de ... (vezi toată discuția)