avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 881 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu de odihna de 20 zile lucratoare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu de odihna de 20 zile lucratoare

Buna ziua

In situatia in care un contract individual de munca are prevazut un numar de 20 de zile de CO, iar CCMUN prevede minim 21 de zile de CO/an, care va fi numarul de zile de CO de care va beneficia salariatul?. 20 zile (precum prevede ctr de munca) sau 21 de zile conform CCMUN.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:07, 6 Ianuarie 2010
Cf art. 17 (4) din Codul muncii expectia de la incheierea unui act aditional de modificare a unuia din elementele prevazute in CIM este data de situatiile in care o asemenea modificare rezulta ca posibila din lege sau din contractul colectiv de munca aplicabil.

Deci, ptr o modificare de zile de CO nu este necesara incheierea unui act aditional.

Chiar sunt curioasa cati dintre noi fac astfel de acte aditionale, cate astfel de acte inregistreaza ITM???
Cred ca era vorba despre anul 2005, cand foarte multi nici nu auzisera de CCMN, impunerea conditiilor prevazute in CCMN s-a facut din 2006 ... nu scrie nicaieri ca intocmirea unui astfel de act aditional este lovit de nulitate.
Nu este lovit de nulitate dar nu este necesar .
Cred ca discutia se purta intre a intocmi un act aditional sau a emite o decizie de modificare a zilelor de concediu (avand in vedere Codul Muncii).... :)

clio06
Nu am auzit despre cazuri in care un inspector ITM a refuzat vizarea unui astfel de act aditional ....:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Codul muncii, termen de preaviz la concediere danuza_dodo danuza_dodo Buna ziua. Spuneti-mi va rog daca se poate acorda termen de preaviz la concediere de 15 zile, in conditiile in care CIM a fost semnat pe 15 zile, iar noul cod ... (vezi toată discuția)
Zile co cateldestept cateldestept In contractele individuale de munca avem inregistrate 20 zile CO. Aceste contracte sunt inregistrate la ITM in 2008 si 2009. Conform contractului colectiv de ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna anual mmsilvia mmsilvia Buna ziua. Va rog sa ma ajuntati cu un raspuns la urmatoarea intrebare: Care document prevaleaza in cazul duratei minime a concediului de odihna anual ... (vezi toată discuția)