avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... va rog ajutor cum sa procedez
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

va rog ajutor cum sa procedez

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati, in 2011 am absolvit o facultate de 3 ani(ISE CRAIOVA) cu 2 ani la buget si 1 an la taxa,se ierarhizau anual studentii dupa medie.In 2019 am dat admitere la facultatea de farmacie din craiova,am fost clasata pe locuri de buget dupa medie ,dar m-au repartizat la taxa.In fine am platit 2 ani de facultate aici,
Ideea e nu pot face nimic sa o finalizez la buget?este dreptul meu ,adica nu se poate prin compensare,avand in vedere ca primul program de studiu nu a fost intregral bugetat.Va rog ajutor,aici e taxa foarte mare si abia reusesc sa o platesc
Ultima modificare: Duminică, 16 Mai 2021
simonaantonie, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:24, 19 Mai 2021
Nu este posibila compensarea.

Legea nr. 1/2011
art.142
...
(6) O persoană poate beneficia de finanțare de la buget pentru un singur program de licență, pentru un singur program de master și pentru un singur program de doctorat.

(6^1) Persoana care a beneficiat gratuit de școlarizare în cadrul unui program de studii universitare finanțate de la bugetul de stat are, în condițiile legii, dreptul de a urma un alt program de studii universitare în cadrul aceluiași ciclu de studii universitare:
a) în regim cu taxă, dacă instituția de învățământ superior de stat organizează programul și în acest mod;
b) în regim gratuit, cu finanțare de la bugetul de stat, în condițiile în care persoana achită contravaloarea serviciilor de școlarizare de care a beneficiat anterior cu finanțare de la bugetul de stat, integral sau parțial, în cazurile în care programul de studii la care a fost admis este organizat doar cu finanțare integrală de la buget.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Admitere la a doua facultate Moca Loredana Moca Loredana Buna seara! Va rog sa ma ajutati cu urmatoare nelamurire. Am urmat timp de 3 ani de zile cursurile unei facultati, la buget, insa nu mi-am dat licenta. Acum ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. sunt student in anul 2 la buget dar vreau sa ma retrag. ... d3uc4lion d3uc4lion Buna ziua. Sunt student in anul 2 la buget dar vreau sa ma retrag. Daca anul viitor vreau sa ma inscriu la alta facultate, pot sa intru la buget din nou? Va ... (vezi toată discuția)
Facultate la buget andrei_70 andrei_70 Daca cineva a facut un an la o facultate, la buget, si se decide sa nu mai continue la acea facultate si sa se inscrie la o alta facultate cu alt profil, se ... (vezi toată discuția)