avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 774 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... O persoana care are tutela unei persoane in varsta, cu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

O persoana care are tutela unei persoane in varsta, cu handicap, ...

O persoana care are tutela unei persoane in varsta, cu handicap, poate sa mosteneasca tot ce ii apartine persoanei cu handicap dupa decesul ei? Dar daca e pusa sub interdictie? Sper ca m-am facut inteleasa. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: milikutza , utilizator 14:09, 17 Mai 2021
Nu v-ati facut inteleasa :)
sunteti ruda cu persoana cu handicap ? ce handicap are ? Are boala psihica ce ii afecteaza discernamantul ?
Tutorele nu poate mosteni in baza calitatii sale de tutore, ci doar daca e ruda cu decedata, daca o poate mosteni in baza gradului de rudenie.
Daca nu are rude si nu e intreaga la cap ca sa va faca un testement, mostenirea ei o va culege statul.
Sunt nepoata ei, mama mea este sora ei, nu a fost casatorita, nu are copii, eu am grija de ea de 5 ani. Este intr-un camin de batrani de 4 ani, Din pensia ei + inca 1300 lei din banii mei achitam c/v taxa camin, are handicap psihic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Administrarea bunurilor unei persoane majore bolnava psihic miha2012 miha2012 Matusa mea, care locuieste in prezent cu mine si mama mea , mi-a facut o procura notariala, dupa obtinerea discernamantului de la I.M.L., pentru a-i vinde un ... (vezi toată discuția)
Tutore? elena1990 elena1990 1. Sunt mama unei persoane in varsta de 19 ani cu handicap grav inca din primii ani de viata ( fara discernamant ). Are insotitor permanent. E necesar sa ... (vezi toată discuția)
Tutela speciala sau curator marinica71 marinica71 matusa mea este incadrata in grad de handicap grav cu insotitor (are dementa) .esta singura nu are sot si nici copii.de ea se ocupa o nepoata dupa sora. ... (vezi toată discuția)