avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 587 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Procedura mostenitor trecut in testament. Am nevoie de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Procedura mostenitor trecut in testament. Am nevoie de un sfat, ...

Procedura mostenitor trecut in testament.

Am nevoie de un sfat, legat de procedura pentru o ruda, trecuta in testament.
Mai precis: o matusa, care a trecut o ruda in testament, a decedat.
A mentionat 4 persoane in testament,care vor imparti egal mostenirea, respectiv un apartament
Actul este facut la notar.
Cum.se procedeaza pt. a demara actiunea? Cine si cum vor fi instiintate rudele pt.a putea pune apartamentul la vanzare, ce anume.au acestea de facut?


Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: mediterana , utilizator 20:20, 20 Mai 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cu testamentul mergeti la notar pt succesiune .notarul ii va chema.acolo veți negocia are fi indicat sa consultati un avocat care sa va asiste
Multumesc! Testamentul este la matusa care a decedat. Dansa a solicitat doar CI ul rudei pt.a o trece in testament, nu i-a dat nimic la mână, doar verbal. Este in regula? Cum se poate verifica la ce notar a fost facut actul?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
sa mearga la un notar de pe raza ultimului domiciliu al decedatei, acolo veti dezvate succesiunea.
Ii spuneti ca exista testament, acesta e inregistrat
Multumesc mult!


gi-jane2 a scris:

sa mearga la un notar de pe raza ultimului domiciliu al decedatei, acolo veti dezvate succesiunea.
Ii spuneti ca exista testament, acesta e inregistrat

Daca apelez la serviciul unui notar, poate cauta unde este inregistrat acest testament, dupa numele persoanei? Poate nu a fost intocmit la un notar de pe raza sectorului 2, unde locuia. Sau, dupa ce interval de timp ar fi posibil sa fie anuntata telefonic, ruda respectivă de catre notar?

Multumesc anticipat!

Alte discuții în legătură

Mostenire unchi raluca-e raluca-e Unchiul meu din partea mamei a decedat , iar sotia dansului ( matusa mea) a decedat la interval de 2 saptamani. Unchiul si matusa nu au avut copii, iar matusa ... (vezi toată discuția)
Îngrijire mătușă în vârstă, văduvă, în schimbul apartamentului său. care este cea mai bună variantă de contract pentru mine? giullianna giullianna Buna ziua! Apelez la dumneavoastra pentru a ma lamuri intr-o problema. Am o matusa de 74 de ani, a carui sot a decedat anul trecut, ei neavand copii. De cateva ... (vezi toată discuția)
Mostenire, succesiune? goghita goghita Am ingrijit mai multi ani pe unchii mei (matusa e sora bunicii, pe linie materna). Nu aveau copii. Matusa, ruda mea de sange, de altfel a decedat. Dupa 6 ... (vezi toată discuția)