avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire unchi
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire unchi

Unchiul meu din partea mamei a decedat , iar sotia dansului ( matusa mea) a decedat la interval de 2 saptamani. Unchiul si matusa nu au avut copii, iar matusa nu are frati, surori.Ei detinueau un apartament cu titlu de proprietate comun,pe numele lor. Eu fiind unicul nepot al unchiului meu , ruda de sange, ce anume mostenesc? Din moment ce unchiul meu a decedat primul, si in ipoteza in care a lasat prin testament toate bunurile sotiei lui, am dreptul de a mosteni dupa dansa?
In acest caz cine mosteneste bunurile matusii?


Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ContSters141818 , utilizator 13:39, 27 Octombrie 2011
Dumneavoastra nu sunteti mostenitor rezervatar fata de unchi, iar fata de sotia unchiului nu aveti nici un drept de a mosteni. Daca unchiul dumneavoastra a lasat toate bunurile sotiei atunci aceste bunuri vor reveni mostenitorilor sotiei, in cazul de fata vor veni nepotii de la fratii sau surorile acesteia
Trebuie in primul rand sa stiti daca a lasat sau nu testament matusii.. Dar chiar daca a lasat testament, daca nu a apucat sa culeaga mostenirea dupa unchiul acesta numai este valabil.. Dvs, veti mosteni cel putin pe unchiul dvs... Va dorim succes!
Deci daca matusa nu a trecut bunurile pe numele dansei, dupa moartea sotului, si in lipsa unui testament , bunurile pot trece in mod legal pe numele meu sau ce se va intampla cu acele bunuri?
Daca unchiul dvs nu a lasat testament matusii, dvs mosteniti doar pe unchiul dvs. Pe matusa nu o veti putea mosteni ca nu sunteti ruda cu ea...Daca matusa dvs nu are rude din cele patru clase de mostenitori si nici dansa nu a facut testament pentru a lasa unei terte persoane sau dvs inseamna ca partea de mostenire a matusii o culege statul, este mostenire vacanta.
Deschideti dezbaterea succesiunii la notarul public de pe raza cirumscriptiei unde defunctii au avut ultimul domiciliu.
In cazul in care, in final, sunt eu si statul mostenitori, negasind niciun mostenitor pe linie de sange, atunci eu cu cine vorbesc direct, daca vreau sa cumpar si partea aceasta mostenita de stat? Unde si cui ma adresez?
Ultima modificare: Luni, 24 Octombrie 2011
raluca-e, utilizator

Alte discuții în legătură

Succesiune după mătușa niece24 niece24 Am o întrebare legată de succesiune. Mătușa mea (sora mamei) a decedat în urma cu mai mult de un an. Nu s-a inceput succesiune pentru ea după deces din ... (vezi toată discuția)
Succesiune prin testament mihaela_hody mihaela_hody Matusa mea mi-a lasat prin testament toate bunurile mobile si imobile ce se vor afla dupa decesul ei .In acel moment avea un apartament dupa divortul de ... (vezi toată discuția)
Despre dreptul la succesiune si testament gregh gregh Buna ziua. Inainte de a va pune intrebari sa va prezint situatia: Sint unicul nepot \"natural\" (eu nemaiavind frati) al unei matusi - care este sora mamei ... (vezi toată discuția)