Buna ziua,
Am avut un accident auto fara victime.
Procesul verbal al politiei m-a declarat vinovat pentru ca la iesirea pe bulevard dintr-o statie Peco nu am respectat semnificatia indicatorului Oprire (STOP) , amplasat la loc vizibil.
Lucrurile s-au petrecut astfel:
Am iesit legal din statia Peco prin celalalt capat al statiei fata de cel unde era amplasat indicatorul Stop . Distanta dintre cele doua iesiri este de cca . 50-60 m.
Am rulat pe banda 1 , apoi am trecut direct depe banda 2 pe banda 3 de viraj exclusiv la stanga, unde am fost lovit in stanga de un taxi care incerca sa ma depaseasca pe contrasens.
Inainte de a ma accidenta, taxiul a rulat cca 10 m. pe zona hasurata care proteja banda 3 de viraj la stanga.
In momentul accidentului taxiul avea cca 75 km/h iar masina mea era 90% incadrata pe banda 3 iar 10 % avea fundul pe banda 2 .
Politia a considerat ca am incalcat articolul 98/4/C din OUG 195 si mi-a luat carnetul doua luni.
Am facut Plangere la Judecatorie iar Judecatorul a cerut sa platesc un expert ptr. stabilirea dinamicii accidentului.
1. Cum trebuie sa contest procesul verbal pentru a-mi recupera carnetul si ptr. a nu mai fi nevoie de consultarea un expert ?
2. Poate fi incadrata fapta la "neasigurare la schimbarea directiei de mers" sau "culpa comuna" sau "vinovat taximetristul"
Multumesc