avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 995 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna ziua, Am avut un accident auto fara victime. ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna ziua, Am avut un accident auto fara victime. Procesul verbal ...

Buna ziua,
Am avut un accident auto fara victime.
Procesul verbal al politiei m-a declarat vinovat pentru ca la iesirea pe bulevard dintr-o statie Peco nu am respectat semnificatia indicatorului Oprire (STOP) , amplasat la loc vizibil.
Lucrurile s-au petrecut astfel:
Am iesit legal din statia Peco prin celalalt capat al statiei fata de cel unde era amplasat indicatorul Stop . Distanta dintre cele doua iesiri este de cca . 50-60 m.
Am rulat pe banda 1 , apoi am trecut direct depe banda 2 pe banda 3 de viraj exclusiv la stanga, unde am fost lovit in stanga de un taxi care incerca sa ma depaseasca pe contrasens.
Inainte de a ma accidenta, taxiul a rulat cca 10 m. pe zona hasurata care proteja banda 3 de viraj la stanga.
In momentul accidentului taxiul avea cca 75 km/h iar masina mea era 90% incadrata pe banda 3 iar 10 % avea fundul pe banda 2 .
Politia a considerat ca am incalcat articolul 98/4/C din OUG 195 si mi-a luat carnetul doua luni.
Am facut Plangere la Judecatorie iar Judecatorul a cerut sa platesc un expert ptr. stabilirea dinamicii accidentului.
1. Cum trebuie sa contest procesul verbal pentru a-mi recupera carnetul si ptr. a nu mai fi nevoie de consultarea un expert ?
2. Poate fi incadrata fapta la "neasigurare la schimbarea directiei de mers" sau "culpa comuna" sau "vinovat taximetristul"
Multumesc
Cel mai recent răspuns: augustinalexandrescu@yahoo.com , utilizator 18:30, 25 Mai 2021
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum obtin o proba video accident auto_ , am avut un accident auto fara victime in dreptul ... augustinalexandrescu@yahoo.com augustinalexandrescu@yahoo.com Buna seara, Am avut un accident auto fara victime in dreptul unei statie de alimentare carburanti si agentul constatator a spus ca sunt vinovat, desi ... (vezi toată discuția)
Accident masina (depasire) Robertrobi Robertrobi Buna seara as dori sa va cer o parere,astazi am avut parte de un eveniment rutier, Mergeam linistit cu 60 km in fata mea era un taximetrist mergea incet pe ... (vezi toată discuția)