avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 326 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna seara , Va rog sa ma lamuriti intr-o situatie . ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna seara , Va rog sa ma lamuriti intr-o situatie . Un apartament ...

Buna seara ,
Va rog sa ma lamuriti intr-o situatie .
Un apartament cu doi proprietari ( sot , sotie ) .amandoi decedati . La mostenire sunt 3 copii . Propritarul care a decedat ultimu doneaza partea unuia din copii .
In final cum se imparte la 3 copii ?

(Eu stiu ca al doilea sot ramane cu jumatea lui plus jumate de la cel decedat primu si jumate din jumate la copii . Asa este ?

Multumesc mult
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:14, 21 Mai 2021
la dezbaterea succesiunii dupa primul, sotul are jumatate si numai jumatate intra in masa succesorala, iar jumatatea asta se imparte intre sotul supravietuitor 1/4 si 3/4 se imparte egal intre copii ( fiecare 1/4 ca sunt 3).
Raportat la intreg impobilul sotul are 5/8 si fiecare copil are cate 1/8.
Apoi ziceti ca parintele ramas in viata a donat partea lui sau vrea sa doneze ?
Nu avea cum sa doneze decat dupa ce se dezbatea succesiunea dupa sotie, iar daca ati facut asta si apoi a donat, copiii, cei 2 ramasi pe dinafara pot ataca acea donatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune Delya Db Delya Db Sotul meu a fost infiat in urma cu mai multi ani cu toate drepturile de mostenire de o matusa si sotul ei de atunci. Dupa cativa ani parintii lui adoptivi au ... (vezi toată discuția)
Succesiune. soțul supraviețuitor are deja jumătate din averea dobândită DeBruine DeBruine Bună ziua, Am o întrebare, pentru că este o mare contradicție, între mai multe persoane. Se susține, că soțul supraviețuitor, pornește deja la ... (vezi toată discuția)
Cum îi pot dona surorii mele jumătatea mea de moștenire de la părinți? Ionuț Cosmin Ionuț Cosmin Buna ziua. Cum pot dona surorii mele jumatatea mea de mostenire de la parinti? Mentionez ca doar unul dintre ei a decedat. Multumesc frumos (vezi toată discuția)