avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Reclamanta S.C. GAZDA S.R.L. a înaintat o acţiune ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Reclamanta S.C. GAZDA S.R.L. a înaintat o acţiune în contencios ...

Reclamanta S.C. GAZDA S.R.L. a înaintat o acţiune în contencios administrativ împotriva pârâtului Primarul comunei Gilău, solicitând anularea Dispoziţiei nr. 101/2019 emisă de aceasta, prin care reclamanta era obligată să achite o sumă de bani reprezentând taxă hotelieră în cuantum de 10% din tarifele de cazare practicate, aferentă anului 2018, majorări de întârziere şi penalităţi, conform Hotărârii Consiliului local Gilău nr. 17/2006.
Reclamanta a arătat că nu are cunoştinţă de Hotărârea nr. 17/2006 a Consiliului local Gilău, o asemenea hotărâre nefiind publicată în Monitorul judeţului. Primarul a arătat în apărarea sa că hotărârea nr. 17/2006 nu a fost publicată dintr-o eroare, dar că nimeni până acum nu a contestat dispoziţii emise în baza aceleiaşi hotărâri, ceea ce arată că hotărârea era cunoscută.
1. Care sunt atribuțiile Consiliului local? Indicați și temeiul de drept aplicabil.
2. Care sunt formele procedurale posterioare emiterii actului administrativ și analizați în ce măsură au fost sau nu respectate în speță? Argumentați răspunsul.
3. Care ar trebui să fie soluţia instanţei?
Mi ati putea da un minim de raspuns pentru fiecare, nu complet, pentru a mai adauga de la mine, dar un minim? Multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: Manuela Rășină , administrator 15:52, 21 Mai 2021
shamanmhmmm a scris:


Mi ati putea da un minim de raspuns pentru fiecare, nu complet, pentru a mai adauga de la mine, dar un minim?

Încearcă invers: postează tu un minim de răspuns și poate un specialist (sau mai mulți) te vor ajuta.
Aici nimeni nu rezolvă teme cap-coadă :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Puteti sa ma ajutati mihai_misu mihai_misu HOTARAREA NR. 2 din data de 17.01.2012 privind reorganizarea activitatii Primariei Comunei G.......... prin ... (vezi toată discuția)
Principiul neretroactivitatii legii civile Ivascu Ionel Ivascu Ionel Speta. O firma S.C. X........ S.R.L. a incheiat un contract de lucrari cu o institutie publica de interes local Administratia S.......... aflată in ... (vezi toată discuția)
Evaluare secretar comuna geanina.valean geanina.valean Buna ziua, Va deranjez si eu cu o intrebare: - evaluare performantelor individuale ale secretarului unei comune se face de primar, la propunerea ... (vezi toată discuția)