avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 875 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Vreau sa preiau o franciza de cafenea.
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Vreau sa preiau o franciza de cafenea.

Buna ziua ,verisoara mea are o franciza de cafenea cu 4 locatii deschise,la una vrea sa renunte si vreau sa o iau eu,o sa imi fac un srl dar ma intereseaza sa stiu toti pasii care trebuie sa-i urmez sa trec totul pe firma mea si firma ei sa nu mai aibe treaba.multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Mai 2021
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Cristina Filimon , Avocat 20:19, 22 Mai 2021
Nu e clar un lucru: vreți să preluați franciza și să mergeți pe modelul de cafenea pe care îl are deja verișoara dumneavoastră? Sau vreți să mergeți pe un alt concept?
Vreau sa preiau franciza,si sa continui eu dar cu firma mea.ea sa nu mai fie implicata.francizorul e de acord ,doar ca nu stiu pasii care trebuie sa ii urmez .multumesc
Dacă vreți să preluați franciza, pur și simplu faceți un contract de franciza și stabiliți ce si cum acolo. Ea nu va avea niciun control asupra societății dumneavoastră, însă dacă este franciză ea poate să vă impună anumite standarde (de exemplu cum toate restaurantele Mc sau KFC îs identice, teoretic, la fel trebuie să respectați și dumneavoastră franciza și conceptul ei).
A patra cafenea - ce fel de contract e pe imobil? Locațiune sau proprietate? Întreb în ideea că fie face o vânzare către srl-ul dumneavoastră sau subînchiriere. Opțiuni sunt și putem discuta mai multe în privat :-)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preluare firma de catre persoana fizica. Catalin Constandoiu Catalin Constandoiu Persoana fizica doresc sa preiau firma deja inscrisa care functioneaza. Este posibil sau trebuie sa deschid eu personal firma si apoi sa fac transfer etc sau ... (vezi toată discuția)
Cesiune interna si lichidare srl MirelaX MirelaX Detin 95% dintr-un SRL si sunt si administrator. Firma este suspendata si nu a avut niciodata activitate (tranzactii) nici cand nu era suspendata. Vreau sa ... (vezi toată discuția)
Preluare magazin alimentar invatacel invatacel Buna ziua, Am un magazin alimentar SRL si vreau sa preiau magazinul alimentar al altei firme....ce pasi trebuie sa urmez? cealalta firma de unde vreau sa ... (vezi toată discuția)