avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 418 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua, In anul 2017 eu și cu sora mea am devenit ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua, In anul 2017 eu și cu sora mea am devenit proprietarele ...

Bună ziua,
In anul 2017 eu și cu sora mea am devenit proprietarele casei părintești ,printre un act de vânzare cumpărare între noi și părinții noștri.
Intre timp părinții nu s au mai putut îngriji singuri și am fost nevoita sa vin și să i îngrijesc.
Întrebarea mea este următoarea:
Prin ce act pot beneficia de niște drepturi în plus față de sora mea?
Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 14:47, 24 Mai 2021
Si la cel fel de drepturi "in plus" va referiti ????
Asta întreb și eu...
Pentru faptul că eu de trei ani de zile îngrijesc singura părinții mi se pare normal sa beneficiez de un procent mai mare ...
Nu știu cum să procedez de aceea v am rugat să mă sfătuiți
Multumesc
Procent mai mare, din ce???
Din casa?
Aveti, inteleg un contract de vanzare-cumparare, deja! Parintii nu mai au nimic. De la cine vreti procent mai mare?!? Si din ce vreti procent mai mare?!?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
fiecare copil e proprietar pe cota sa, cotele fiind determinate. Referitor la casa, nu mai aveti legatura cu parintii, casa nu mai e a lor, nu mai au ce sa va dea in schimbul intretinerii.
Parintii insa, pot solicita pensie de intretinere de la sora si atunci, se mai echilibreaza.
Va rog sa mi dati câteva indicații cum pot redacta un act prin care sora mea se obliga la plata acestei pensii de întreținere , în momentul vânzării proprietății,acum neavând mijloacele necesare de a plăti lunar.

Alte discuții în legătură

Act de vanzare-cumparere de catre parinti fata de unul dintre cei 3 copii mrt mrt buna ziua.suntem 3 copii la parinti:eu, cea mai mica, necasatorita, sora mea, casatorita si locuieste cu parintii mei in bucuresti si fratele meu, casatorit, ... (vezi toată discuția)
Mostenire elvira c. elvira c. Suntem doua surori.Din anumite surse am aflat ca sora mea vrea sa obtina un contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere de la parintii mei care au ... (vezi toată discuția)
Act vanzare-cumparare , donatie sau testament nitucornel nitucornel Buna ziua ! Cum e mai bine in cazul in care parintii vor sa treaca apartamentul pe numele meu, deoarece am grija de ei ? Am o sora care a spus ca nu-i poate ... (vezi toată discuția)