avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1090 soluții astăzi
LIVE, ACUM (319 PARTICIPANȚI) Formarea angajaților și responsabilitățile SSM ale angajatorului: Cum să te conformezi efectiv și să eviți sancțiunile ITM
Accesează live evenimentul
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua. Am si eu o intrebare, daca ma puteti lamuri ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua. Am si eu o intrebare, daca ma puteti lamuri va rog. ...

Buna ziua. Am si eu o intrebare, daca ma puteti lamuri va rog. Recent am renuntat la locul de munca deoarece fac si facultate si nu mai puteam sa fac ambele deoarece locul de munca era prea solicitant cu multe ore suplimentare. In momentul de fata nu imi gasesc un alt job part-time, dar mi-as dori un bebe. Daca raman gravida voi primi ceva sau nu primesc nimic? Mentionez ca de 3 ani nu am avut nici macar o saptamana intrerupere la locul de munca si doar de 2 saptamani sunt fara job. Va multumesc pentru raspunsuri anticipat.
Cel mai recent răspuns: Mandy1989 , utilizator 16:03, 24 Mai 2021
Depinde de data nasterii copililui si statutul avut in ultimii doi ani anteriori acestei date .... puteti da informatii cu privire la aceste aspecte si veti primi un raspuns cat mai concludent
ma intereseaza informativ, inca nu sunt insarcinata, dar daca voi fi in urmatoarele 2-3 luni, asta ar insemna sa se nasca copilul pana in martie, aprilie, mai....anul viitor... nu inteleg la ce va referiti ca si statut... la locul de munca am lucrat in domeniul comercial...clienti, facturi, etc.
Pentru acordarea indemnizaţiei de creştere a copilului nu are relevanţă plata contribuţiilor de asigurări sociale, singura modalitate de a beneficia de indemnizaţie pentru creşterea copilului este realizarea devenituri din salarii și asimilate salariilor, venituri din activități independente, venituri din drepturi de proprietate intelectuală, venituri din activități agricole, silvicultură și piscicultură, supuse impozitului pe venit, in ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului timp de 12 luni, aşa cum sunt ele prevăzute la art. 3 din OUG nr. 111/2010, sau aflarea în una dintre perioadele asimilate prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6) din OUG nr. 111/2010 (de exemplu, perioada de somaj, perioada de cursuri la zi , o alta perioada de CCC etc.).

Statut : mai exact, ce ati facut in acei ani . De exemplu, angajata, studenta, somera indemnizata , casnica etc.
Am inteles, deci de cand se naste copilul, se calculeaza inapoi 2 ani, si daca in acei 2 ani am 12 luni de munca neintrerupti atunci am dreptul la indemnizatie.... acum este clar, va multumesc mult :)
Ultima modificare: Luni, 24 Mai 2021
Mandy1989, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dacă rămân însărcinată și nu am loc de munca? Dulescu Elena Dulescu Elena Nu am loc de munca, și vreau să rămân însărcinată! Ce drepturi am sau nu am niciun drept? (vezi toată discuția)
Risc maternal!! Crina10111987 Crina10111987 Buna ziua!!am o întrebare!!eu in August fac 3 ani la locul de munca!!lucrez ca vânzătoare!stau doar in picioare și ridic baxuri de apa,sucuri,etc!!sunt ... (vezi toată discuția)
Buna ! sunt insarcinata , stiti daca se pot plati 12luni de munca ... Alexis09 Alexis09 Buna ! Sunt insarcinata , stiti daca se pot plati 12luni de munca inainte ….. (vezi toată discuția)