avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune - intrebari / nelamuriri
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune - intrebari / nelamuriri

In contractul de proprietate imobil sunt trecute doua persoane (sot si sotie). Dupa decesul sotului trebuie neaparat facuta succesiunea? Contractele pentru utilitati. incheiate in baza actului de proprietate, pot continua in aceleasi conditii? Se pot face modificari de contracte? (ex. trecerea la alt furnizor energie electrica se poate face?).
Pe numele sotului este si un autoturism, care nu mai e folosit acum, dar care inteleg ca nu poate fi nici vandut nici radiat? E totusi corect asa?

Am venit cu aceste intrebari deoarece cred ca succcesiunea nu se va putea face pentru ca unul din copii e necooperant si refuza sa puna la dispozitie CI si certificat nastere. Ceilalti mostentori pot deschide succesiunea in acest caz?

As dori ceva lamuriri legat de cele de mai sus.
Multumesc.
Ultima modificare: Marți, 25 Mai 2021
Ellis 46, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:24, 26 Mai 2021
Bunurile sunt comune si prin lege, adica si la casa daca e cumparata in timpul csatoriei, e bun comun, dar putea sa fie doar sotul in acte, daca a fosta la notariat singur.
Asa si cu masina, e bun comun, desi de regula, se trece atat in contract, cat si pe talon, o singura persoana. valoarea masinii nu intra intraga in masa succesorala, ci doar jumatate ca atat avea sotul.
Daca mostenirea nu ar fi acceptata sau s-ar renunta la ea, va fi culeasa de catre stat, notiunile astea difera de
pentru mostenire nu se inscrie nimeni

ce ati zis dvs pare ca se refera doar la dezbatere, ceea ce e altceva.
Daca nu dezbateti succesiune ala vreme, o sa platiti si impozit pe mostenire si penalitati pt alte impozite datorate statului. Mai departe, decizia va apartine daca demarati procedura pt dezbaterea succesiunii sau nu.
Pt a raspunde, se apasa pe butonul raspunde, e in josul ecranului in stanga, nu citati inutil mesaje anterioare, multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intentie de inmatriculare auto urmata de deces claudidi claudidi Sotul meu detinea in autoturism inmatriculat pe firma din Bulgaria. A luat nr rosii pt a o inmatricula insa pana sa ajunga cu masina la programari a decedat. ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune colaterali privilegiati Succesiune Succesiune Buna ziua Matusa sotului meu a decedat in 2008, avand ca mostenitori sotul supravietuitor, 2 surori si 4 nepoti(printre care su sotul meu) de la un ... (vezi toată discuția)
Succesiune zilzi zilzi Mama a murit pe 6.07.2010 si am ramas pentru dezbaterea succesiunii tatal meu si cu mine.Noi avem o relatie foarte stransa si o buna intelegere. Nu se pune ... (vezi toată discuția)