avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 548 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Petitie ANI redirectionata la parchet
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Petitie ANI redirectionata la parchet

Buna seara,
As dori va rog un raspuns, din partea unei persoane din domeniu, care cunosc astfel de spete.
Va rog frumos, nu pe langa subiect.

In urma unei petitii privind incompatibilitatea si conflictul de interese a unui functionar public de executie, pe care am transmis-o la Agentia Nationala de Integritate, pe langa alte aspecte mentionate in petitie, ANI a redirectionat petitia la parchet, mentionandu-se ca aspectele vor fi cercetate de autoritatea competenta si voi primi un raspuns de la ei.
Avand in vedere acest lucru, voi fi chemat la parchet sa dau declaratii, iar daca considera ca nu se confirma voi fi amendat sau doar se claseaza? Nu cunosc procedurile in aceste spete?
Eu nu stiu daca vreau sa intru in circul acesta si doresc sa stiu, daca sunt chemat sa dau declaratii, pot sa o retrag sau pleaca cercetarea in rem?
Daca spunem ca nu pleaca cercetare penala impotriva acelei persoane, voi fi eu amendat, daca ANI a trimis petitia mea la ei? Nu eu am sesizat parchetul. Eu doar am specificat unele aspecte in petitia la ANI, pe conflict de interese.

Multumesc
Ultima modificare: Marți, 25 Mai 2021
cosming2018, utilizator
Cel mai recent răspuns: cosming2018 , utilizator 21:08, 25 Mai 2021
Nu o sa fiti amendat.
Buna ziua,

Daca petitia dvs. a fost transmisa la Parchet inseamna ca se va constitui un dosar penal si in cazul in care infractiunile cercetate in baza celor sesizate de dvs. in petite vor fi incadrate in texte de lege pentru care este necesara plangerea prealabila/pentru care impacarea partilor inlatura raspunderea penala, veti putea dispune de soarta dosarului, in caz contrar, cercetarile penale isi vor urma cursul indiferent de vointa dvs. Cel mai probabil veti fi chemat la Parchet pentru audiere in calitate de martor.
Daca dosarul se claseaza, nu veti primi amenda.
Bună seara,
Îmi puteți spune vă rog dacă este un articol de lege, unde menționează că nu aș putea fi amendat.?

Mulțumesc.

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Nu o sa fiti amendat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cind iti retragi plingerea de la parchet ContSters233635 ContSters233635 CIND iti retragi plingerea de la parchet sau DNA cind reclami pe fostul angajator ca au fost incalcate drepturile banesti si apoi in instanta conflictul de ... (vezi toată discuția)
Citatie ContSters193628 ContSters193628 buna ziua am primit astazi o citatie in calitate de martor legat de disparitia unei persoane. tin sa precizez ca persoana disparuta a fost gasita inecata. ... (vezi toată discuția)
Falsuri comise de politist Georgis Georgis Am si eu o intrebare.Ce se intampla cu un dosar penal si cu un invunuit , daca asa-zisul denuntator nu exista, ci mai mult a fost mentionat in pv de seizare cu ... (vezi toată discuția)