avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Buna ziua , Ma confrunt cu o situație fără ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Buna ziua , Ma confrunt cu o situație fără precedent și anume: ...

Buna ziua ,

Ma confrunt cu o situație fără precedent și anume: odată cu liberalizarea pieței la gaze naturale, am trecut de la singurul furnizor, Engie, la AIK Energy. După doua luni, am primit o comunicare prin care eram anunțat ca AIK Energy a intrat in insolventa și ca am fost transferat la furnizorul de ultima instanța Premier Energy. Pentru ca prețul la gaze naturale la Premier Energy, era cu mult mai mare decât chiar la Engie ( primul furnizor ), m-am transferat la Enel. In toată perioada transferului Engie-AIK Energy-Premier Energy-Enel, am fost tarifat cu indexe estimate, deși pe facturi apăreau ca fiind citite. Nu m-am alarmat, crezând ca in final se vor face regularizări. La inceputul lunii Martie, Enel îmi emite factura pe luna Ianuarie cu index final 37432, ca fiind citit. Numai ca pe data de 21.02.2021, Engie înlocuiește contorul, avand index la demontare, 33136. Rezulta ca toată cantitatea de 4292 mc, a fost tarifată greșit. Cu Enel nu se poate discuta, este un dialog al surzilor. Singura recomandare făcută de ei este ca îmi pot acorda o eșalonare a plăților. Ce este de făcut ?

Alte discuții în legătură

Probleme furnizor de ultima instanta element94 element94 Salutare. In data de 26 Noiembrie am primit o notificare de la Engie, cum ca Restart Energy a renuntat la noi ca si client ( gaz ). Daca nu dorim sa ramanem ... (vezi toată discuția)
Factura neconforma Eugen8619 Eugen8619 Buna ziua. Va solicit parerea cu privire la o factura emisa de furnizorul de energie termica, Engie, al carui abonat sunt. La aproximativ un an dupa racordare, ... (vezi toată discuția)
Regularizare factura gaz corecta ! ContSters226071 ContSters226071 buna ziua! eu sunt consumator casnic de gaze naturale, avand contract cu autocitire LUNARA si beneficiez de ajutor de caldura LUNAR = 262 ron. facturile ... (vezi toată discuția)