avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 459 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... As dori sa ma ajutati cu o informatie. Sunt consilier ...
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

As dori sa ma ajutati cu o informatie. Sunt consilier juridic ...

As dori sa ma ajutati cu o informatie. Sunt consilier juridic in cadrul unei societati si vreau sa fac o contestatie. Ce trebuie sa anexez pentru a face dovada calitatii de reprezentant legal. Este suficienta o delegatie facuta de firma? Trebuie sa depun si contractul de munca din care rezulta calitatea mea de consilier juridic? Mentionez ca nu sunt inscrisa in Uniunea Consilierilor Juridici
Sau pot sa faca contestatia administartorul in numele lui. Adica sa reperzinte el societatea. In cazul asta este suficient sa depuna actul constitutiv al societatii?
Ultima modificare: Joi, 27 Mai 2021
Alionak, utilizator
Cel mai recent răspuns: Carmen Matei , Avocat 12:55, 3 Iunie 2021
Buna ziua,

Dovada calitatii Dvs. de reprezentant conventional o puteti face cu imputernicire acordata de catre administratorul societatii.

Calitatea de reprezentant legal (calitatea administratorului) se dovedeste cu certificat constatator eliberat de Registrul Comertului.

Contestatia o poate face si administratorul in calitate de reprezentant legal, insa la aceasta va fi necesar sa se anexeze un certificat constatator sau un extras furnizare informatii emis de Oficiul Registrul Comertului pentru a se dovedi calitatea de reprezentant al societatii.

Totodata, contestatia poate fi formulata si prin avocat.
Ultima modificare: Joi, 27 Mai 2021
Carmen Matei, Avocat
Multumesc pentru raspuns. Certificatul constatator trebuie sa fie unul recent sau pot sa anexez si unul de anul trecut?
Ultima modificare: Joi, 27 Mai 2021
Alionak, utilizator
Un certificat constatator recent.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dovada calitate reprezentant Alionak Alionak Pentru a face dovada caliattii de reprezentant al unui SRL este suficient sa depun actul constututiv al societatii? Trebuie sa depun si un certificat ... (vezi toată discuția)
Dovezi semnatari legali cerere de chemare in judecata noa noa Ce acte trebuie sa depuna consilierul juridic la dosar pentru dovada reprezentarii institutiei, in cazul in care depune prin posta documente la instanta? (vezi toată discuția)
Imputernicitul administratorului e reprezentant conventional sau legal? aidu aidu societatea are un administrator. acest administrator, cetatean strain, imputerniceste un cetatean roman, cu procura generala, pt administrarea firmei. 1. ... (vezi toată discuția)