avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Reintegrare fictivă
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Reintegrare fictivă

Ziua buna!
După ce am fost concediat abuziv, angajatorul a desființat postul și, deși instanța a decis să fiu reintegrat, acesta nu a între4prins nici un demers în privința reînființării acestuia. În acest moment mi se propune să mă prezint la instituție pentru a fi reintegrat pe un post care nu există, apoi să semnez un act adițional prin care să mi se ofere un post inferior celui ocupat anterior, spunându-mi-se că postul pe care voi fi reintegrat nu există! Menționez faptul că nu înțeleg cum pot fi reintegrat pe un post inexistent... Mă puteți lămuri, vă rog?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:01, 1 Iunie 2021

Cornel Vasile a scris:

Daca postul nu se mai doreste a reinfiintat, atunci reintegrarea are pe un un post similar/echivalent .

Am înțeles acest aspect! Dar instituția dorește să semnez un document prin care se dispune reintegrarea mea pe o funcție care nu mai exista! Chestia asta este legală? În momentul în care semnez documentul, eu sunt angajat al instituției, pe o funcție care nu se regăsește în organigramă! Eu asta nu ințeleg! Înțeleg să îmi propună reintegrarea pe altă funcție, dar să mă reintegreze pe aceiași funcție, când ea nu mai există, mi se pare cel puțin dubios....
Ultima modificare: Duminică, 30 Mai 2021
ratonu ratat, utilizator
Nu cred ca este dubios , probabil ca vor sa respecte mot-a-mot hotararea judecatoreasca ....
Buna ziua,
Revin cu o solicitare... ce înseamna, din punct de vedere legal, ”post similar/echivalent”?
post similar/echivalent – același salariu, condiții de muncă, loc de muncă, durata programului de muncă, durata concediului de odihnă, o funcție conform cu pregătirea profesională a salariatului
Este obligatoriu ca la semnarea anexei pentru noul post sa accept perioada de proba?

Alte discuții în legătură

Reintegrare in munca - sentinta judecatoreasca Corinutza24 Corinutza24 Prin sentinta judecatoreasca nr......../ 2011 institutia este obligata la reintegrarea functionarului - personal contractual pe functia avuta anterior ... (vezi toată discuția)
Post temporar reinfiintat alinedelea alinedelea Exista in practica instantelor acceptata ca legala expresia [i]Reinfiintarea temporara a unui post numai pentru punerea in executare a hotararii ... (vezi toată discuția)
Cum se incadreaza un salariat pe un post desfiintat? larisarazvan larisarazvan Un salariat a castigat in instanta iar aceasta a dispus reincadrarea salariatului pe postul avut anterior si plata drepturilor salariale pana la reincadrarea ... (vezi toată discuția)