avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... refuz de semnatura
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

refuz de semnatura

sunt director la o unitate de invatamint ,secretara care intocmeste statele de plata refuza sa le semneze pe motiv ca sotului i sa redus norma de lucru. sotul dinsei lucreaza in aceeasi unitate ca muncitor de intretinere. ce pot sa fac in aceasta situatie?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:24, 6 Ianuarie 2010
Stimate domnule director,
Sunt convinsa ca in institutia dvs. exista si fise de post bine structurate. Daca in fisa de post a acesteia apare, printre sarcinile de serviciu, intocmirea si semnarea statelor de salarii, puteti infiinta o comisie de cercetare disciplinara la nivelul unitatii si sanctiiona, corelativ cu gravitatea abaterii ei, din punct de vedere disciplinar. Inteleg ca sotului i s-a diminuat norma de lucru, dar eventuala lui nemultumire sub acest aspect este strict personala, iar in relatiile de munca, doamna secretara nu poate vorbi si actiona pentru apararea intereselor sotului. In masura in care ar fi lider sindical la nivelul unitatii de invatamant, secretara dvs. ar putea vorbi in numele salariatilor pe care-i reprezinta, in masura si in limitele mandatului pe care il primeste de la acestia. Daca apreciaza ca prin atitudinea ei isi protejeaza sotul, puneti-i in vedere faptul ca e preferabil sa munceasca mai putin si sa primeasca salariul in consecinta (adica diminuat) decat sa ramana pe drumuri, pentru ca nu sunt bani si oricum se doreste restructurarea posturilor din invatamant.
Alte solutii s-ar putea vedea dupa consultarea fisei postului secretarei si a celorlalte documente ce privesc raporturile de munca pe care aceasta le are cu scoala pe care o conduceti.
daca acea activitate intra in fisa postului, va trebui sa faceti o cercetare disciplinara si sa o sanctionati daca se va constata incalcarea atributiilor de serviciu.
L- ati instiintat despre acest lucru ? Daca nu stia a avut un motiv intemeiat sa refuze semnarea. Dvs. trebuia sa-iaduceti la cunostinta faptul ca i-ati micsorat salariul sau ca ati modificat ceva. A avut motive intemeiate sa refuze semnarea statului de plata.
ralucastefan2007 a scris:

L- ati instiintat despre acest lucru ? Daca nu stia a avut un motiv intemeiat sa refuze semnarea. Dvs. trebuia sa-iaduceti la cunostinta faptul ca i-ati micsorat salariul sau ca ati modificat ceva. A avut motive intemeiate sa refuze semnarea statului de plata.


Cred ca este vorba despre refuzul de a semna a persoanei care intocmeste statul de plata in mesajul initial ....;)
motivul nu se sustine, prin mare , daca are in atributiile de serviciu acest lucru convocati Comisia disciplinara si sanctionati-o

Alte discuții în legătură

Refuz primire dispozitie de serviciu - sanctiuni ? oanaportar oanaportar - un salariat refuza sa primeasca o Dispozitie de serviciu - cum trebuie sa se procedeze ? - ce sanctiuni i se pot da ? (vezi toată discuția)
Fisa postului mariuca4 mariuca4 Angajatorul mi-a modificat fisa postului. Ce se intampla daca nu vreau sa o semnez, in conditiile in care consider ca nu este corect intocmita. Nu ma refer la ... (vezi toată discuția)
Aprobarea pontajului se poate refuza ? oanaportar oanaportar Directorul institutiei noastre publice vrea ca Pontajul salariatilor sa fie intocmit de catre Resursele Umane si sa fie avizat de fiecare sef de compartiment ... (vezi toată discuția)