avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1888 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Fisa postului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Fisa postului

Angajatorul mi-a modificat fisa postului. Ce se intampla daca nu vreau sa o semnez, in conditiile in care consider ca nu este corect intocmita. Nu ma refer la atributii aestea sunt clare si au fost respectate dintotdeauna , dar in cadrul atributiilor, responsabilitatilor si sarcinilor de serviciu spune ca nu am voie sa vorbesc la telefon si alte atributii aberante care nu au legatura cu procesul muncii. Ce pot face in aceasta situatie? Ma ajuta cineva?
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Aprilie 2010
mariuca4, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters42179 , utilizator 11:11, 20 Aprilie 2010
Angajatorul are dreptul sa stabileasca atributiile corespunzatoare pentru fiecare salariat, in conditiile legii si/sau in conditiile contractului colectiv de munca aplicabil, incheiat la nivel national, la nivel de ramura de activitate sau de grup de unitati (art. 40 alin. (1) lit. b) din Codul muncii)
Inteleg ca sunteti nemultumita de introducerea unor reguli de ordine interioara pe care trebuie sa le respectati. Este legal acest lucru si nu este aberant sa va interzica sa folositi timpul de lucru in scopuri personale. Refuzul de a semna poate fi asimiliat cu abatere disciplinara sau cu intentia de a renunta la post, tinand cont ca fisa postului este anexa a CIM.
Angajatorul are, în principal, următoarele drepturi:
a) să stabilească organizarea şi funcţionarea unităţii;
b) să stabilească atribuţiile corespunzătoare pentru fiecare salariat, în condiţiile legii şi/sau în condiţiile contractului colectiv de muncă aplicabil, încheiat la nivel naţional, la nivel de ramură de activitate sau de grup de unităţi;
....

Având în vedere că este lăsat la latitudinea exclusivă a angajatorului, nu este susceptibil de abuz dreptul acestuia de a stabili atributiile de serviciu pentru fiecare salariat, in parte.
Eu nu am semnat fisa postului in ziua in care am primit-o deoarece am dorit sa vad cateste de bine intocmita. Nici nu mi-a cerut nimeni atunci acea semnatura deci nu am spus ca refuz. Numai a a 2 a zi nu am mai gasit fisa la birou iar am vb cu seful mi-a spus ca a considerat refuz din partea mea, desi eu i-am spus ca nu refuz sa semnez. Binenteles a ramas la ideea lui. Ce pot face mai ales ca se afla la vanatoare de abateri si deja am primit 2 convocari pt cercetare disciplinara la care urmeaza sa ma prezint pt niste abateri de care nu ma fac vinovata.
am dorit sa vad cateste de bine intocmita

O dorinta neinspirata. Nu aveti competente sa o supervizati ci numai sa semnati ca v-ati insusit-o, eventual cu observatii daca considerati ca este ceva ilegal sau ca anumite atributii nu au legatura cu activitatea dv. pe postul respectiv.
Va trebui sa prezentati la cercetarea disciplinara si acolo ca veti apara cu argumente.
dar eu nu am refuzat sa semnez si acum nu mi-o mai da.

Alte discuții în legătură

Fisa de post iancu123 iancu123 daca un angajat refuza sa semneze fisa postului, care sunt consecintele pe care le poate suporta? (vezi toată discuția)
Modificare contract individual de munca popescu marcela popescu marcela Buna ziua, Fisa postului se modifica prin acordul partilor, angajat si angajator sau se modifica unilateral de catre angajator? (vezi toată discuția)
Fisa postului sindicalistul sindicalistul angajatorul poate modifica fisa postului ori de cate ori doreste???? mentionez ca sindicatul din unitate se opune iar unii salariati refuza sa semneze o ... (vezi toată discuția)