avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 329 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ore prestate in zi de sarbatoare legala, ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ore prestate in zi de sarbatoare legala, buna ziua, va rog sa-mi ...

ore prestate in zi de sarbatoare legala

buna ziua,
va rog sa-mi spuneti cum ar trebui sa platesc un salariat care in luna mai 2021 ( 160 de ore ) a lucrat 152 de ore in timp normal de lucru ( de luni pana vineri ), 8 ore in data de 03.05.2021 - zi sarbatoare
legala si a avut un liber de 8 ore in data de 21.05.2021 (zi lucratoare).
va multumesc!


Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:50, 4 Iunie 2021
Liberul l-a avut în contul zilei de 03.05?
salariatul a solicitat liber pentru rezolvarea unor probleme personale
Ultima modificare: Miercuri, 2 Iunie 2021
cristinast, utilizator
În acest caz:
Pentru munca desfasurata in zilele de sarbatoare legala, salariatul beneficiaza:
- compensarea cu timp liber corespunzator in urmatoarele 30 de zile. In ziua respectiva in care i se va compensa ziua de munca dintr-o zi de sarbatoare legala, nu i se va acorda salariul.

sau

- in cazul in care, din motive justificate, nu se acorda zile libere, salariatii beneficiaza, pentru munca prestata in zilele de sarbatoare legala, de un spor la salariul de baza ce nu poate fi mai mic de 100% din salariul de baza corespunzator muncii prestate in programul normal de lucru.
deci, sa inteleg ca liberul din 21.05.2021 se compenseaza cu orele lucrate in zi de sarbatoare legala, respectiv 03.05.2021.
in concluzie, salariatul va fi platit normal, fara alte sporuri, adica: 152 ore + 8 ore = 160 ore?
multumesc!
Depinde de solicitarea angajatului.

Alte discuții în legătură

Buna ziua. va rog sa îmi spuneti. dacă am un angajat care a ... PaulaArdelean34 PaulaArdelean34 Buna ziua. Va rog sa îmi spuneti. Dacă am un angajat care a lucrat in zi legala liberă, in data de 2.01. Îi da un spor de 100% Adică 2450/160=15,31x8 ... (vezi toată discuția)
Plata sarbatoare legala raly2a raly2a Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca sarbatorile legale sunt remunerate sau nu si daca sunt platite in baza carui articol din codul muncii. Multumesc ... (vezi toată discuția)
Plata orelor suplimentare si orelor lucrate in zile de sarbatoare legala naepot naepot Buna ziua, Ma intereseaza sa stiu cum este legal sa se faca plata unui salariat care a realizat ore suplimentare si ore in zi de sarbatoare legala. Ex. luna ... (vezi toată discuția)