avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 410 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... ROI asociatie trebuie avizat de Judecatorie ?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

ROI asociatie trebuie avizat de Judecatorie ?

Asociatia noastra este infiintata in anul 2000; avem Hot.Jud si Staut. Intrebare : suntem obligati sa actualizam statutul conform noii legi ?
ROI -ul asociatiei, pe care l-am intocmit recent trebuie avizat de Judecatorie ?
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 05:25, 3 Iunie 2021
Nu. Doar sa-l adoptati (regulamentul).
Articolul 107
In termen de 12 luni de la data intrarii in vigoare a prezentei legi:
a)proprietarii din condominii sunt obligati sa aprobe un regulament al condominiului;
b)proprietarii care nu au informat asociatia de proprietari, in conformitate cu art. 34 alin. (3), respectiv cu privire la modificarile suprafetelor construite sau utile efectuate anterior intrarii in vigoare a prezentei legi, sunt obligati sa comunice asociatiei de proprietari modificarile suprafetelor respective;
c)presedintii asociatiilor de proprietari sunt obligati sa actualizeze, in baza actelor de proprietate asupra locuintelor si/sau spatiilor cu alta destinatie decat aceea de locuinta din condominiu, toate informatiile privind proprietatile, suprafetele si cotele-parti indivize aferente acestora, in vederea calculului cotelor de contributie la cheltuielile asociatiei pentru respectiva locuinta.

Articolul 22
(1)Proprietarii din condominii trebuie sa adopte un document scris cu privire la regulile si conditiile de folosinta a partilor comune ale condominiului si normele de conduita si buna vecinatate dintre proprietari, numit regulament al condominiului.
(2)Regulamentul condominiului se initiaza de catre presedintele asociatiei sau de catre comitetul executiv al asociatiei de proprietari, se dezbate si se adopta in adunarea generala a asociatiei de proprietari cu acordul majoritatii proprietarilor din condominiu si este adus la cunostinta, prin afisare la avizier sau prin inmanarea unei copii conforme a acestuia, tuturor proprietarilor, in termen de 7 zile de la adoptare.
(3)Regulile de folosinta a proprietatii comune nu vor fi afectate de schimbarea titularului dreptului de proprietate. (4)Regulamentul condominiului nu poate impune nicio restrictie exercitarii drepturilor proprietarilor in afara celor care sunt justificate prin destinatia imobilului, asa cum este prevazuta in proiectul tehnic si cartea tehnica a constructiei. (5)Toti proprietarii, precum si chiriasii din condominiu sau persoanele care sunt gazduite pe perioada determinata in condominiu sunt obligati sa respecte regulamentul condominiului. Responsabilitatea informarii chiriasilor si a persoanelor care tranziteaza condominiul referitor la prevederile regulamentului condominiului apartine proprietarului. (6)In cazul nerespectarii regulamentului condominiului de catre unul dintre proprietari sau chiriasi, ceilalti proprietari pot sesiza presedintele si/sau comitetul executiv al asociatiei de proprietari cu privire la aceste nereguli.

[ link extern ]
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen de aplicare pentru legea 196/2018 Ion Artene Ion Artene Buna Ziua. Care este termenul in care asociatiile de proprietari trebuie sa-si refaca statutul si celelalte documente in conformitate cu noua lege a ... (vezi toată discuția)