avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1395 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua, Am o hotarare judecatoreasca cu program de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua, Am o hotarare judecatoreasca cu program de vizitare ...

Buna ziua,
Am o hotarare judecatoreasca cu program de vizitare copil insa de 1 an si 3 luni nu a mai fost respectata de catre mama copilului din cauza pandemiei.
Acum invoca motivul ca minorul nu mai vrea sa vina la mine. Cum pot proceda legal ,care sunt pasii pt a repune in practica hotararea judecatoreasca in vigoare?
Mentionez ca minorul are 13 ani impliniti

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: stefan_71 , utilizator 16:16, 22 Iunie 2021
Aveam temerea asta de mult timp in sensul ca minorul urma sa implineasca varsta la care poate avea optiuni iar ea (mama copilului) abia astepta acest moment .Pana la aceasta varsta nu se putea opune ca mama pt ca risca sa fie decazuta din drepturi nerespectand hotararea judecatoreasca. Si ca bomboana de pe tort , a venit si aceasta pandemie , a fost ca o manusa pt ea.
In final, de ce procedeaza asa? sunt cazuri ca cel de fata in care nu exista un motiv intemeiat ,logic ci pur si simplu pt ca asa sunt unii oameni ,ofera-le sufletul si ti-l inchide in iad !
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
As zice ca ajungând la o anumita vârsta copilul isi poate sustine argumentat pozitia. Discutati cu el si cu mama. Degeaba ne puneti noua intrebari retorice caci solutia e la dvs si in comunicarea dintre parti nu in justitie neaparat.

stefan_71 a scris:

Aveam temerea asta de mult timp in sensul ca minorul urma sa implineasca varsta la care poate avea optiuni iar ea (mama copilului) abia astepta acest moment .Pana la aceasta varsta nu se putea opune ca mama pt ca risca sa fie decazuta din drepturi nerespectand hotararea judecatoreasca. Si ca bomboana de pe tort , a venit si aceasta pandemie , a fost ca o manusa pt ea.
In final, de ce procedeaza asa? sunt cazuri ca cel de fata in care nu exista un motiv intemeiat ,logic ci pur si simplu pt ca asa sunt unii oameni ,ofera-le sufletul si ti-l inchide in iad !

De unde aţi tras concluzia că există o presiune din partea mamei? Aşa vă cunoaşteţi copilul, ca fiind influenţabil, fără convingeri şi păreri proprii? Poate vreţi să-l luaţi de mână şi să vă plimbaţi în parc?!
Stimate tătic, un copil de 12-13 ani a trecut în altă etapă de viaţă, este deja adolescent şi cu siguranţă, nu-i place să meargă nici cu mama la plimbare, nici cu mătuşa, ci cu gaşca, cu cei de vârsta lui.
Dacă într-adevăr doriţi să-i fiţi aproape copilului, abordaţi-l la telefon sau pe reţelele sociale, faceţi activităţi "ca între bărbaţi", adică un pescuit, un meci de fotbal, nu neapărat în programul de vizită.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

In prealabil procedurii de executare silita, va sugerez sa aveti o discutie cu fiul dumneavoastra, cat si cu fosta sotie.

Daca, insa , aceasta nu se conformeaza, iar copilul refuza sa petreaca timp, alaturi de dumneavoastra,va puteti adresa unui executor.

Acesta inainteaza o somatie, somatia este prima etapa pe care acesta o are in vedere.

Daca, insa, se constata refuzul minorului, urmeaza ca instanta de judecata sa dispuna consiliere acestuia, pe cheltuiala dumneavoastra, pe o perioada maximala de 3 luni.

Pot fi aplicate penalitati , pentru fiecare zi de intarziere.

Executarea silita este traumatizanta pentru minor.

Va sugerez sa gasiti o cale amiabila , pentru a transa acest conflict.

Buna ziua,

Va multumesc pentru indrumari !
Am luat deja decizia de a evita executarea silita si implicit consilierea minorului fiind constient pe deplin de traumele pe care i le-as putea provoca.
Voi incerca toate celelalte cai (amiabile) mai putin cele prezentate mai sus iar daca nu voi avea castig de cauza am constiinta impacata ca am facut tot ce depindea de mine si voi astepta ca atunci cand copilul va fi suficient de mare si independent (peste 2-3 ani probabil) sa isi doreasca sa ne vedem (sunt convins ca isi doreste si acum dar nu are puterea sa iasa din cuvantul maica -sii.....)
Ultima modificare: Marți, 22 Iunie 2021
stefan_71, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conventie notariala investita gigi1974 gigi1974 buna ziua. prin divortul incheiat in fata notarului prin acordul ambelor parti si stabilirea conditiilor de crestere a copilului sa incheiat o conventie ... (vezi toată discuția)
Nerespectare program de vizita minor ContSters290573 ContSters290573 Buna ziua Sunt divortat prin sentinta judecatoreasca in sept 2011 si in ian2013 tot prin sent judecatoreasca definitiva am primit program de vizita pt ... (vezi toată discuția)
Executor judecatoresc - program vizitare minor OLIMPIUCLAUDIU OLIMPIUCLAUDIU Buna ziua, Am marea rugaminte de a ma ajuta cu un sfat in ceea ce se poate face in urmatoarea speta: Sunt tatal unui minor in varsta de 8 ani care tocmai a ... (vezi toată discuția)