avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 156 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... La contraventii se poate invoca nulitatea absoluta ? ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

La contraventii se poate invoca nulitatea absoluta ? De exemplu, ...

La contraventii se poate invoca nulitatea absoluta ?
De exemplu, un proces verbal de contraventie intocmit aiurea,fara probe (martori sau suport tehnic), nesemnat de presupusul contravenient pentru ca nu era de fata, nici de martor ( ca nu exista) este lovit de nulitate absoluta?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:59, 3 Iunie 2021
OG 2/2001
art.17
Lipsa uneia dintre mențiunile privind numele și prenumele agentului constatator, numele și prenumele contravenientului, codul numeric personal pentru persoanele care au atribuit un asemenea cod, iar, în cazul persoanei juridice, lipsa denumirii și a sediului acesteia, a faptei săvârșite și a datei comiterii acesteia sau a semnăturii agentului constatator atrage nulitatea procesului-verbal. Nulitatea se constată și din oficiu.
Ultima modificare: Joi, 3 Iunie 2021
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este nul pv lipsind cnp? primaria a aplicat amenda pt constructie ... aidu aidu Este nul PV lipsind CNP? Primaria a aplicat amenda pt constructie fara autorizatie, insa a omis CNP contravenientului. Este automat sanctionat cu nulitatea? (vezi toată discuția)
Contestatie p-v szilviakingastefan szilviakingastefan As avea o intrebare in legatura cu contestatia unui p-v de contraventie, in cazul in care la intocmirea p-v nu mi s-a acordat posibilitatea de a face ... (vezi toată discuția)
Se poate anula / contesta un pv dat de poliția locală daca ... Toader29 Toader29 Se poate anula / contesta un pv dat de poliția locală daca in pv nu este numele agentului constatator și este doar semnătura (vezi toată discuția)