avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna ziua! In anul 2013 am avut un accident cu ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna ziua! In anul 2013 am avut un accident cu motocicleta, in ...

Buna ziua!
In anul 2013 am avut un accident cu motocicleta, in urma accidentului am stat in coma timp de 6 zile și mi sa întocmit dosar penal pentru ucidere din culpa, NU consumasem băuturi alcoolice , când m-am întors acasă de la spital aveam portofelul cu permisul de conducere și toate actele acasă, a urmat un lung proces, între timp in 2014 am făcut școala de șoferi pt categoria C+E + atestate și am plecat in Anglia la munca , in 2014 mi-am SCHIMBAT permisul din românesc in englezesc și am început sa muncesc pe postul de șofer de tir in UK , in anul 2017 am fost chemat la poliție in România sa predau permisul, m-am sfătuit cu familia și cunoștințele și am decis sa spun ca nu am permisul la mine și ca l-am lăsat in străinătate, (am făcut asta pentru a-mi putea continua munca in Uk pana se termina procesul ) , poliția ma înștiințat ca nu mai am dreptul sa conduc in România pana nu se ia o decizie in instanța, am plecat înapoi in Uk și mi-am continuat munca, la sfârșitul anului 2018 am avut ultimul proces in care mi sa ANULAT permisul românesc iar după un an de zile aveam posibilitatea de a susține examenul pt redobândire , culpa a fost comuna , eu viteza se 79km/h in localitate iar persoana decedata alcoolemie foarte mare + deplasarea pe partea carosabila (mers pe jos) , după proces am plecat in Uk și mi-am continuat munca, in Uk nu am declarat ca permisul de conducere mi-a fost anulat in România pt a-mi continua munca de șofer . Acum cred ca sunt intr-o situație cam ciudata, as vrea sa am dreptul de conducere in România , dacă ma duc in România sa dau examenul de redobândire al permisului trb sa dau declarație pe propria răspundere ca NU DEȚIN ALT PERMIS (deși eu dețin pe cel englezesc preschimbat din cel românesc care este anulat) , in Uk dacă trimit permisul la DVLA sa zic ca mi-a fost anulat in romania probabil o sa fiu întrebat când mi-a fost anulat și o sa am probleme ca am condus din anul 2018-2021 cu permisul anulat in România . Pe cine am mai întrebat unele persoane au spus ca in România NU te pot verifica dacă ai permis in UK, alții spun ca te pot verifica și dacă dai fals in declarații o sa mi se întocmească dosar penal pt fals in declarații. Pe lângă anularea permisului am primit și 3 ani cu suspendare, și este grav sa mi se întocmească dosar penal acum, acum am un copil mic și sunt însurat, este foarte important sa pot conduce când ma duc in România. Ce as putea face? Sau ce părere aveți despre cazul meu? Va mulțumesc !

Alte discuții în legătură

Permis anulat in anglia Nline2003 Nline2003 Buna ziua, ma numesc Muresan Catalin si m-am mutat in anglia acum 3 ani dupa ce mi-am luat permisul de conducere in romania, avand domiciliu in anglia a ... (vezi toată discuția)
Salutare, poate ma indruma cineva care a mai patit ca mine sa ... Cosmin2023 Cosmin2023 Salutare,poate ma indruma cineva care a mai patit ca mine sa stiu ce am de facut,in 2015 m-am mutat in uk,mi-am schimbat permisul din Ro in Uk,am stat aproape ... (vezi toată discuția)
Permis englezesc reținut de romania Sixsandu Sixsandu Bună ziua. În martie 2017 am fost prin băut la volan cu o alcolemie de 0.69. În acel moment aveam permis englezesc deoarece munca de acolo asa cerea și ... (vezi toată discuția)