avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Buna ziua, Astazi am facut o comanda online de pe un ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Buna ziua, Astazi am facut o comanda online de pe un site din ...

Buna ziua,

Astazi am facut o comanda online de pe un site din Romania de 5 produse. Comanda a fost preluata, iar eu am primit o factura digitala cu comanda mea.

Acum cei de la achizitii de la site-ul respectiv m-au sunat si mi-au zis ca e o eroare de pret, ca produsul pe care eu l-am cumparat ar fi defapt mai scump decat era afisat pe site si ca nu mi-l pot trimite la pretul afisat pe site.

Exista vreo posibilitate legala ca eu sa intru in posesia bunurilor comandate la pretul initial afisat pe baza caruia eu am facut comanda?

Mentionez ca nu am facut plata in avans, am selectat optiunea de plata prin ramburs.

Multumesc anticipat,
Respect !
Cel mai recent răspuns: Szekely Barna , Consultant asigurari 16:35, 10 Iunie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua,

Se înțelege că ați cumpărat 5 bucăți din același produs, așa e? Dacă da și era o diferență foarte mare între prețul obișnuit și cel afișat, site-ul se poate apăra de o reclamație la ANPC pe baza art. 1665 din Codul civil spunând că ați fost conștient de eroare și ați încercat să profitați de ea:

Preţul fictiv şi preţul derizoriu
(1) Vânzarea este anulabilă atunci când preţul este stabilit fără intenţia de a fi plătit.
(2) De asemenea, dacă prin lege nu se prevede altfel, vânzarea este anulabilă când preţul este într-atât de disproporţionat faţă de valoarea bunului, încât este evident că părţile nu au dorit să consimtă la o vânzare.
Sa traiti, multumesc pentru raspuns !

Intr-adevar am cumparat 5 bucati la pret de 66 de lei bucata. Dupa ce am plasat comanda am sunat la departamentul lor de achizitii si mi s-a zis ca e o greseala si ca pretul e defapt 663 lei bucata. Dupa ce am reimprospatat pagina de internet am putut observa ca ei au modificat pretul si acolo de la 66 lei la 566 lei.

Inteleg ca e o problema, insa raspunsurile lor sunt contradictorii.

Daca am confirmarea comenzii si am factura pe 66 lei bucata as putea sa fac sesizare la ANPC?
Sigur că puteți, nu e interzis în nicio situație :)
De succes, însă, mă îndoiesc.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aveti mari sanse la ANPC
Eu am cumparat de la eMag un robot de bucatarie vandut de un tert. Pretul real a fost de 1300 lei. Il aveam la produse urmarite. eMag ma anunta ca am o bucurie cum ca pretul a scazut la un produs urmarit. Intru pe site si vad 120 lei Nu-mi vine sa cred. Dau click si merg la plata cu cardul. Efectuez plata, Mi se confirma si ca voi primi produsul cat mai curand. A doua zi sunt sunat de firma terta care ma anunta ca din pacate nu mai are produsul pe stoc si se anuleaza comanda. Eu le spun ca eu nu am cumparat de la ei ci de la emag si mai vedem. Intru pe situl e mag si vad produsul in continuare la vanzare dar cu pretul de 1200 , nu 120 lei. Fac prinscreenuri si trimit la emag reclamatia si concomitent la ANPC. trec 2 zile si sunt sunat de la emag sa retrag plangerea ca voi primi produsul comandat. Le-am spus ca -l astept si numai dupa aia. A doua zi curierul era la mine cu mixerl. Am retras plangerea ca rezolvata. Probabil amenda de la ANPC ar fi fost mai mare decat diferenta de pret.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
eMag e o companie care își permite pierderile de acest gen. Ba chiar îi folosesc la imagine.
În plus, era vorba de UN produs, nu de cinci :)

Alte discuții în legătură

Probleme pret la o comanda pe magazin online IoanaTdr IoanaTdr Buna ziua, Lucrez la o firma care are un magazin online si la care a inceput ieri campania de black friday care cuprinde reduceri intre 5-35%, facute de ... (vezi toată discuția)
Comanda online, factura generata si primita, ei refuza sa livreze produsele din cauza laviniagabriela laviniagabriela As avea si eu nevoie de un sfat. Am comendat online doua produse(accesorii telefon)- o husa si o folie de protectie. Pretul produselor, conform informatiilor ... (vezi toată discuția)
Comandã online lyvyuvt lyvyuvt Bună ziua, În data de 17.01.2014, am făcut o comandă de pe site-ul www.cel.ro la produsul \\\\"DVD+R 4.7GB 120Min 16x Verbatim 100 buc set\\\\". ... (vezi toată discuția)